London A–Ü ehk siilist dopingumedaliteni

Merili Luuk, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ootamatult maailmameistriks tulnud Austraalia tõkkejooksja Sally Pearson ja Londoni MMi maskott, siilipoiss Hero.
Ootamatult maailmameistriks tulnud Austraalia tõkkejooksja Sally Pearson ja Londoni MMi maskott, siilipoiss Hero. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Scanpix

Londoni MM lõppes pühapäeval, kui kergejõustikulegend Usain Bolt saadeti südamliku auringiga erru. Millised olid tiitlivõistluse kaalukaimad sündmused, millistele trendidele osutas MM tervikuna ning kes olid suurimad staarid? Vastused annab tähestik A-st Ü-ni.

Asjatundlik kergejõustikupublik täitis olümpiastaadioni tribüünid kisa ja käraga. Kes vajas tiivustust, teenis tähelepanu olenemata rahvusest. Kes oli publiku meelest patuoinas (Justin Gatlin), sai kõrvulukustava vilekoori osaliseks.

Brittney Reese võitis USA-le kergejõustikuajaloo 150. kuldmedali. Naiste kaugushüppe kõrgetasemelises võistluses (esinelik mahtus kuue sentimeetri sisse) 7.02ga esikoha pälvinud ameeriklanna pühendas neljanda MM-tiitli hiljuti surnud vanaisale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles