Krossisõitjad võistlesid Põlgastes, meistriks krooniti Aigar Leok

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok.
Aigar Leok. Foto: Rauno Kais

Lõppenud nädalavahetusel sõideti Põlgastes TOP200 motokrossi karikasarja kuues ja ühtlasi viimane etapp, kus krooniti meistriks Aigar Leok, kes edestas lõpparvestuses teise koha meest 38 punktiga.

Aigar Leok (Yamaha, Sõmerpalu MK) alustas finaaletappi väga tugevalt edestades MX Open A-klassi kvalifikatsioonis teise aja sõitnud venelast Vjatšeslav Golovkinit (KTM) enam kui sekundiga. Avasõidu esimesi ringe juhtis Golovkin, kuid langes oma vea tõttu neljandaks. Peale seda ei olnud Leokil probleeme esimesena lõpuni sõita ning edestas teiseks tulnud Indrek Mägit (Kawasaki, Mägi Racing) 5,6 ja kolmandana lõpujoone ületanud Karl-Robert Reinikest (Honda, Narva MK) 11 sekundiga.

Teine sõit algas sarnaselt esimesele, kui liidrikohal sõitis Golovkin ja teda jälitas Leok, kes sai sõidu keskel oma tahtmise ning tõusis ise liidriks. Golovkin ei jäänud aga Leokist kaugele maha ja ootas oma võimalust, kuid Leok säilitas külma närvi ja võttis võidu 3-sekundilise eduga Golovkini ees. Kolmas oli taas Reinike, kes kaotas Leokile juba üle 40 sekundi.

Kahe sõidu kokkvõttes võitis Leok (300 punkti), teine oli Golovkin, kes kogus Reinikesega võrdselt 296 punkti. Leok võitis seega tänvuse TOP200 sarja ja tema saldo oli hooaja lõpuks 1782 punkti. Teiseks tuli Leoki klubikaaslane Jan Jakobson (Kawasaki, 1744 p), kes oli Põlgastes sõitudes viiendal ja seitsmendal ning kokkuvõttes kuuendal kohal. Golovkin võttis küll teise kohaga vahet tagasi, kuid pidi siiski kolmanda kohaga leppima, kaotades Jakobsonile viie punktiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles