Premier League’is võivad toimuda suured muutused

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsene Wenger on üks treeneritest, kes proovib ettepanekut läbi suruda.
Arsene Wenger on üks treeneritest, kes proovib ettepanekut läbi suruda. Foto: /Sportimage/PA Images

Premier League’i jalgpalliklubid peavad läbirääkimisi suvise üleminekuakna sulgemise kuupäeva osas. 

Praeguste reeglite järgi saab Inglismaal üleminekuid teostada augustikuu viimase päevani (kaasa arvatud) ning selleks ajaks on liigahooaeg kestnud kaks kuni kolm nädalat. Arutamisel on ettepanek, mille kohaselt sulguks turg enne hooaja algust.

Säärane muutus tähendaks seda, et Inglismaa klubid saaksid meeskonda täiendada vaid enne hooaja algust, kuid mängijate müümine teistesse liigadesse oleks endiselt lubatud ka pärast tähtaja kukkumist.

Antud teemal on sõna võtnud mitmed Premier League’i meeskondade peatreenerid ning teiste seas on ettepaneku kiitnud heaks Liverpooli loots Jürgen Klopp ja Londoni Arsenali pikaaegne treener Arsene Wenger.

Varasematel aastatel esile toodud «probleem» on tänavusel suvel taas rohkesti kõneainet pakkunud seoses mitme mängija tulevikuga. Väidetavalt on õhus Virgil van Dijki, Gylfi Sigurdssoni ja Ross Barkley (neist ükski ei osalenud hooaja avamängus) liigasisene klubivahetus.

Et ettepanek jõustuks, peavad sellele oma hääle andma 14 (Premier League’is osaleb 20) klubi. Briti meedia sõnul leiab hääletus aset 7. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles