Patrail: tahan kõik Šveitsi tiitlid võita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Patrail
Mait Patrail Foto: AP/Scanpix

Kolmandat aastat Schaffhauseni Kadettenis mängiv Mait Patrail võitis oma esimese Šveitsi karika, tema klubi alistas Sursees toimunud Final Fouri esikohamatšis Berni Muri 34:30 (16:15). Pingevabas kohtumises kogunes Patraili kontole kolm väravat.


«Enne turniiri arvestasime, et finaali jõudes oleme ka võitjad. Seetõttu sai iga mängija hotellis magada nii kaua, kui soovis,» lausus Patrail. «Olime favoriidid ja pidime võitma. Mind kimbutas lisaks seljavalule ka motivatsioonipuudus. Tahan oma viimasel hooajal Kadettenis võita kõik Šveitsi tiitlid. Hooaja alguses saime superkarika, nüüd jääb üle vaid meistrikulda kaitsta.»

Hoopis tasavägisemalt kulges poolfinaal Winterthuri Pfadiga, keda võideti kõige napimalt, 27:26. Kadetten juhtis 56. minutil 27:24, kuid muutus siis lohakaks ja vastased said kaks vastuseta väravat. Kadetteni õnneks luhtus Pfadi viimane rünnak ja mäng lõppes normaalajal.

«Mind kaitses lühike mängija ja see tegi olukorra mulle soodsaks,» ütles üleplatsimehena üheksa väravat visanud Patrail, kes tõmbab tuleval hooajal selga Saksamaa klubi Lemgo TBV särgi.

Kadetten andis mängijatele nädala viis viimast päeva vabaks. Kui Patrail saab pileti, läheb ta vaatama laupäevast Inglise liiga jalgpallimängu Man­chester United – Everton.

Pisut jäi puudu, et finaalis saanuks kaasa elada kahele Eesti koondislasele. Poolfinaalis kaotas Marius Aleksejevi tööandja Kriens-Luzern lisaajal Murile 32:37 (28:28; 12:15).

Eesti väravavaht tegi kaasa terve teise poolaja ja kogu lisaaja. Muri alustas lisaaega 4:0 spurdiga ja otsustas sellega kohtumise saatuse. 40 sekundit enne normaalaja lõppu eksis Kriensi mängija 7 m karistusviskel.

«Nädal tagasi võitsime sama vastast seitsme väravaga. Nüüd puudus meil rünnak ja kaitse,» nentis Aleksejev, kes sõlmis mullu Kriensiga kaheaastase lepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles