Selgusid kolm Euroopa kõige paremat jalgpallurit

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas praegu viiemängulise mängukeelu all viibiv Cristiano Ronaldo pärjatakse teist aastat järjest Euroopa parimaks jalgpalluriks?
Kas praegu viiemängulise mängukeelu all viibiv Cristiano Ronaldo pärjatakse teist aastat järjest Euroopa parimaks jalgpalluriks? Foto: Nick Potts/PA Wire/PA Images/Scanpix

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) avalikustas täna need kolm nime, kes kandideerivad eelmise hooaja säravate esituste eest Euroopa kõige parema jalgpalluri auhinnale, mis selgub 24. augustil Monacos, kus loositakse tänavused Meistrite liiga põhiturniirile pääsenud meeskonnad alagrupidesse.

Võimalus auhind võita on nii Madridi Reali ründajal Cristiano Ronaldol (Portugal), FC Barcelona ründajal Lionel Messil (Argentina) kui ka mullu Torino Juventusega Meistrite liigas finaali jõudnud väravavahil Gianluigi Buffonil (Itaalia).

Valik sündis 80 mullu nii Meistrite liigas kui ka Euroopa liigas alagrupiturniirile jõudnud meeskonna treeneri ja iga UEFA liikmesriigi ehk 55 ajakirjaniku koostööna.

Nii Messi kui ka Ronaldo on mõlemad kõnealuse auhinnaga pärjatud kahel korral – Messi vastavalt hooajal 2010/11 ja 2014/15 ning Ronaldo 2013/14 ja 2015/16. Lisaks on 2011. aastal loodud auhinna saanud Barcelona poolkaitsja Andres Iniesta (2012, Hispaania) ja Müncheni Bayerni poolkaitsja Franck Ribery (2013, Prantsusmaa).

Ronaldole, Messile ja Buffonile järgnesid tänavu Luka Modric (Horvaatia, Madridi Real), Toni Kroos (Saksamaa, Madridi Real), Paulo Dybala (Argentina, Torino Juventus), Sergio Ramos (Hispaania, Madridi Real), Kylian Mbappe (Prantsusmaa, AS Monaco), Robert Lewandowski (Poola, Müncheni Bayern) ja Zlatan Ibrahimovic (Rootsi, Manchester United).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles