Margus Kiiver: Saksamaa MM-rallil on taustajõududel oluline roll

Margus Kiiver
, Autospordivaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Enne Soome MM-rallit tõdes Sebastien Ogier’ kaardilugeja Julien Ingrassia, et varasematel aastatel on nad olnud Soomes olukorras, kus mõtlesid selle peale, millisel rallil oma järjekordne autoralli maailmameistritiitel kindlustada. Neli hooaega järjest olid asjad nii, aastal 2017 on aga asjalood hoopis teised. Nüüd on nad hooaja kümnenda etapi eel olukorras, kus neil on võrdne arv punkte Hyundai meeskonnaga Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul, ja kuna belglased on rohkem rallisid võitnud, on nad ka MM-sarja liidrid.

Saksamaa MM-rallil, mille keskus on sellel aastal Trieri asemel Saarlandis, ongi põhiline fookus Ogier’ ja Neuville’i duellil. Ogier ja Ingrassia on seal pjedestaali kõrgeimal astmel seisnud kolm korda, Neuville ja Gilsoul ühe korra. Vaieldamatult on mõlemad ekipaažid ka tänavu suurimad soosikud võidule ja vajavad mõlemad maksimumi, sest mida lähemale hooaja lõpp jõuab, seda olulisemaks muutub iga punkt.

Nagu igal rallil, on ka Saksmaal väga oluline autodele õigete seadete leidmine ja nende õigeaegne kasutamine. Kõik meeskonnad on ära kasutanud kõik võimalused testide tegemiseks, sealjuures andis Ogier Soome MM-rallil põrutada saanud Julien Ingrassiale veel puhkust ja tegi viimased rallieelsed testid Eric Camilli kaardilugeja Benjamin Veillas’iga. See pole esmakordne, Veillas on testidel Ogier’ kõrval varemgi istunud, ka Poola ralli eelsetel testidel Lõuna-Eestis. Ingrassia, kellel arstid soovitasid kaks nädalat puhata, kuulas kenasti sõna ja on kinnitanud, et temaga on nüüd kõik korras ja ta on valmis võitlema kõrgeima koha nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles