Balta konkurent avaldas südantlõhestava saladuse (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tianna Bartoletta võitis Londoni MMil kaugushüppes pronksmedali.
Tianna Bartoletta võitis Londoni MMil kaugushüppes pronksmedali. Foto: Matthew Childs/REUTERS

Ksenija Balta konkurent, kaugushüppe olümpiavõitja Tianna Bartoletta jagas oma fännidega jahmatavat uudist: kolm kuud enne Londoni MMi lahkus ta vägivalla tõttu oma kodust ning on siiani ulualuseta.

Tianna Madison abiellus John Bartolettaga 2012. aastal enne Londoni olümpiamänge. John muutus aga vägivaldseks ning Tianna jooksis mehe juurest minema.

2007. ja 2015. aastal maailmameistriks tulnud Bartoletta suutis end siiski kokku võtta ning võitis Londonis valu kiuste kaugushüppes pronksmedali. Ameeriklanna kirjutas oma valusast kogemusest sotsiaalmeedias.

«Teadsin, et tiitli kaitsmine on raske. Ning seda võib olla raske uskuda, aga pronksmedal on minu jaoks kõige erilisem medal, mida olen kunagi võitnud. Kolm kuud tagasi pidin kodust ära jooksma, pidin otsustama, milline minu kõigist asjadest on mulle tähtsaim. Pidin jätma oma koerad, mul polnud raha, mul ei ole siiani kindlat aadressi – kõik selle nimel, et anda endale võimalus omada elu ja armastust , mida ma väärin. Mis ei sisaldaks hirmu või tülisid, ähvardusi ja vägivaldsust.»

 

I knew defending my title would be difficult. And you may find it hard to believe but this Bronze medal is THE most special medal I have ever won. Because just three short months ago I had to run away from my own home, I had to decide which of ALL my belongings were the most important, I had to leave my dogs, I had little money, I still have no actual address, all to give myself a chance at having a life and the love I deserved--one that didn't involve fear or fighting, threats, and abuse. To stand on the podium today after not even being in the mix for 4 rounds means the world to me. I took a huge gamble blowing my life up in such an important year for me career-wise. But it was about time for me to see that I was worth it. It was worth it. Thanks so much for riding with me. ❤️

A post shared by Tianna T. Bartoletta (@tianna.bartoletta) on

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles