Video: David Beckhamist superstaari teinud imevärav tähistab 21. sünnipäeva

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Beckham 1996. aastal pärast imevärava löömist.
David Beckham 1996. aastal pärast imevärava löömist. Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Maailma esimene jalgpallurist popstaar oli David Beckham, kellele osaks saanud ja saav tohutu tähelepanu algpunktiks saab ja võib pidada 1996. aasta 17. augustit, kui 21aastane poolkaitsja lõi Wimbledoni meeskonnale värava, mis ta hoobilt maailmakuulsaks tegi.

Inglismaa meistrivõistluste esimese vooru kohtumises silmas Beckham, et vastaste väravavaht Neil Sullivan seikleb puurisuust kaugel ja saatis palli keskjoonelt väravasse. Beckhamit peeti juba enne väga andekaks mängijaks, ent just too värav tõestas, et tema paremas jalas peitub maagiline puude, mis tegi inglasest lõpuks üleilmse vutiikooni.

Beckham siirdus Manchester Unitedist 2003. aastal Madridi Reali, sealt 2007. aastal Los Angeles Galaxy'sse, kust liitus kahel puhul (2009 ja 2010) lühikese laenulepingu alusel AC Milaniga, ning lõpetas karjääri 2013. aasta kevadel Pariis Saint-Germaini eest mängides. Inglismaa koondise eest lõi Beckham 115 mänguga 17 väravat, 2000-2006 oli ta rahvusmeeskonna kapten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles