Aivar Pohlak sai hakkama uskumatu loosimisega

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. Foto: JAANUS LENSMENT/PM/SCANPIX BALTICS

Jalgpalli Eesti karikavõistluste 1/8-finaalide paaride loosimisel sai protseduuri läbi viinud alaliidu president Aivar Pohlak juhuse tahtel hakkama uskumatu tulemusega - mitte üheski paaris ei lahe vastamisi sama liigataseme klubid, kuigi võimalusi selleks jagus ohtralt.

Nimelt oli loosikausis kuus Premium liiga klubi (tõenäosus saada vastu samasugune oli seega 33,3%, sest 15 võimalikust vastasest 5 olid samuti kõrgliigast), 5 esiliigast (kirjeldatud tõenäosus 26,6%) ja 4 kolmandast liigast (kirjeldatud tõenäosus 20%). Kokkuvõttes oli tõenäosus, et tekib vähemalt üks paar, kus vastamisi sama liigataseme klubid, seega 80%, ent realiseerus ülejäänud 20%. «Uskumatu loos,» tõdes ka Pohlak ise.

Vastavalt tavapärasele korrale loositi esmalt kaheksa koduvõistkonda ja neile kaheksa vastast. Premium liiga klubidele oli loosimise esimene pool soodne, sest kuuest kausis olnud klubist viis said kodumängu. Ainsana jäi kaussi valitsev Eesti meister FC Infonet, ent ka neil läks hästi ja ühegi teise kõrgliiga klubiga nad ei kohtu.

Evald Tipneri karikasarja 1/8-finaalide paarid:

FC Levadia - Kohtla-Järve JK Järve (esiliiga B) või Tartu JK Welco (esiliiga)
Viljandi JK Tulevik - Maardu United (II)
Narva JK Trans - Rakvere JK Tarvas (esiliiga)
Läänemaa JK (III) - FC Infonet
Nõmme Kalju - Paide Linnameeskond III (III)
Rumori Calcio (III) - FC Kuressaare (esiliiga)
Tallinna JK Volta (III) - FC Flora U21 (esiliiga)
FC Flora - Maardu FC Allians (IV) või FC Elva (esiliiga)

Karikavõistluste 1/8-finaalid mängitakse septembris. Praeguseks pidamata kaks 1/16-finaali, kus kohtuvad Kohtla-Järve JK Järve (esiliiga B) - Tartu JK Welco (esiliiga) ja FC Maardu Aliens (IV) - FC Elva (esiliiga), mängitakse 30. augustil.

Eesti karikavõitja 2017-18 tagab koha hooaja 2018-19 Euroopa liiga esimeses eelringis. Kui karikavõitja on eurosarjakoha taganud juba 2017. aasta Eesti meistrivõistluste põhjal (loe: võitnud medali), läheb vabanev eurosarjakoht üle tänavuste meistrivõistluste neljandale meeskonnale.

Evald Tipneri karikavõistluste 1/8-finaalid.
Evald Tipneri karikavõistluste 1/8-finaalid. Foto: Ekraanitõmmis
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles