Sinilõvi Renee Teppan: olen kohustatud olema emotsionaalne

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpallimeeskond alustab 24. augustil mängudega Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril, kus alagrupis ollakse vastamisi Soome, Serbia ja Poolaga. Kõiki Eesti koondise kohtumisi näitavad Postimees ja Kanal 12.

Eesti koondise – hüüdnimeks Sinilõvid – liige, diagonaalründaja Renee Teppan meenutab, et esimest korda koondise eest platsile minnes ratsionaalsest esitusest juttu polnud: «Debüüdi tegin Slovakkias peetud EM-valikmängus, mis oli ka Gianni Cretu esimene turniir koondise peatreenerina. Kergelt kramplik esitus, kui viisakalt öelda. Rahvusvahelist taset olin seni näinud ju vaid telekast. Kaine mõistusega mängimist polnud, ainult emotsionaalne lammutamine. Ja ega ta väga hästi välja tulnud, standardne debüüt.»

Teppan ei kuulu hetkel Eesti meeskonnas enamasti põhirivistusse, aga on Cretu jaoks ühe tähtsa omaduse tõttu asendamatu mängija. «Olen kohustatud olema emotsionaalne, sest olen hetkel vahetusmängija ja minu roll pole mängu muuta ainult võrkpallilises mõttes, vaid tulen sageli mängu siis, kui meeskonnal on raske ja vaja on sütitajat. Võrkpall ei pruugi olla minu platsile tulekul põhjus number üks. Eks treener teab, et suudan emotsionaalsust pakkuda ja seepärast mind ka usaldab.»

Teppan kiidab ka Eesti koondise toetajaid, keda on Poola oodata umbes 1500 hinge. «Eesti fännid on üpris kultuursed ja viisakad, kohati veidi liiga tagasihoidlikud. Niisama laaberdamist ja nõmeduste loopimist ette ei tule. Au ja kiitus neile. Eesti võrkpallifännid on kultuursed!»

Postimees tutvustab 11.-24. augustini ehk kuni EMini avapäevani igal päeval ühte Eesti võrkpallikoondise mängijat, et end üheskoos võrkpallisuve tippsündmuseks vollelainele häälestada. Sinilõvid sööstavad lahingusse!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles