Kergejõustikulegend jäi korruptsioonikahtluse tõttu ametist ilma

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frankie Fredericks
Frankie Fredericks Foto: imago sportfotodienst/imago/EQ Images

Namiibia kergejõustikulegend, olümpiamängudelt 100 ja 200 meetri jooksus neli hõbemedalit võitnud Frankie Fredericks kõrvaldati lõplikult Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) poolt ametist.  

Tänavu märtsis avaldas Prantsusmaa ajaleht Le Monde uurimistulemused, mille kohaselt Fredericks võttis musta ajalooga reklaamikonsultandilt, IAAF-i endise presidendi Lamine Diacki pojalt Papa Massata Diackilt vastu 300 000 USA dollarit. Ajalehe väitel kanti summa Fredericksi kontole 2009. aastal täpselt samal päeval, kui Rio de Janeiro valiti olümpialinnaks. Endine Namiibia sprinter ise oli tollel hääletusel tegev häältelugejana.

IAAF kõrvaldas ta juulis ajutiselt ametist ning neljakordne OM-hõbemedalist kaebas otsuse edasi, kuid nüüd jõuti uurimisega sinnamaale, et Fredericks ei tohi jätkuvalt kuskil nõukogu juures tegutsev olla, vahendab Inside the Games.

 Siiski pole uurimine veel lõppenud ning kergejõustiku puhtuse eest vastutav üksus Athletics Integrity Unit (AIU) kinnitab, et kui leitakse, et Fredericks on süütu, võib ta ametisse naasta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles