Wimbledoni tšempion Barcelona terrorist: raisk! (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõnda mälestab terrorirünnakus hukkunuid David Ferrer.
Nõnda mälestab terrorirünnakus hukkunuid David Ferrer. Foto: twitter

Barcelona ohvriterohke terrorirünnak on oma jälje jätnud ka tennisemaailmale. Hispaania suurimad tennisetähed on praegu ookeani taga võitlemas Cincinnati tippturniiril, kuid nende mõtted on Barcelona rahvaga.

«Purunen kui kildudeks mõeldes Barcelonas juhtunule. Annan kogu oma toe sündmustest puudutatud peredele ning linnale,» kirjutas Twitteris uuel nädalal ATP paremusjärjestuses maailma esinumbriks tõusev Rafael Nadal.

Äsja Wimbledoni turniiril triumfeerinud Gabrine Muguruza kuulis terrorirünnakust, kui tema matš Madison Keysiga vihmasaju tõttu peatati. «Ma kuulasin parajasti muusikat ja mõtlesin lugeda uudiseid ja muid asju. Ja siis nägin – oi! Võtsin kohe oma perega ühendust Kõigiga on hästi, aga lihtsalt uskumatu,» rääkis Muguruza.

Hispaanlanna jätkas: «Ma olin väga üllatunud, sest eks sa ikka kuuled sellest, mis juhtus varem Pariisis ja Londonis ja mõtled, et raisk. Ja nüüd siis kohas, kus ma olen tihti käinud, mis tundub mulle koduna. Ja täpselt nii ma praegu end tunnengi – raisk! Kurvastan nende inimeste pärast, kes seal olid. Kui sa oled valel ajal vales kohas, võib kõike juhtuda.»

Vaatamata emotsionaalsele šokile tuli Muguruza siiski tagasi väljakule ja alistas Keysi lõpuks 6:4, 3:6, 7:6 (7:3). Maailma kuues reket ei näe selles midagi erilist: «Ma olen sellega harjunud, et pean peast kõik muu tõrjuma, et võistelda. See on mu argielu – ei mõtle millelegi muule ja lihtsalt keskendun kaks tundi tennisele. Ma teen lihtsalt kindlaks, et minu ümber olevate inimestega on kõik korras. Muud ma eriti teha ei saagi – ainult inimesi toetada ja nende jaoks olemas olla. Ühel hetkel pean ma minema ja mängima ning pärast räägime kõigest edasi.»

Kaastunnet avaldas kõigile kannatanutele ka David Ferrer.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles