Hispaania sport leinab, aga ei peatu

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must lint FC Barcelona jalgpalliklubi salle müüvas kioskis La Rambla promenaadil.
Must lint FC Barcelona jalgpalliklubi salle müüvas kioskis La Rambla promenaadil. Foto: JOSEP LAGO/AFP/Scanpix

Barcelona terrorirünnak toimus vahetult enne kahe tähtsa spordivõistluse, Hispaania velotuuri ja jalgpalli meistrivõistluste kõrgliiga algust. Hispaania sportlased ja spordiorganisatsioonid väljendasid üksmeelselt kaastunnet, aga ühegi võistluse ärajäämine või edasilükkamine kõne alla ei tulnud.

Hispaania jalgpalli kõrgliiga algas eile õhtul Leganese – Deportivo Alavesi ja Valencia – Las Palmasi kohtumistega. Mõlemale mängule eelnes minutiline leinaseisak, mis korraldatakse ka kõigi ülejäänud esimese vooru kohtumiste, sealhulgas homme õhtul Camp Noul toimuva matši FC Barcelona – Real Betis eel.

14 aastat tagasi teismelisena Kataloonia pealinna saabunud FC Barcelona kapten Lionel Messi avaldas eile hommikul sotsiaalmeedia pöördumise: «Minu siiras kaastunne kõigile meie armastatud Barcelonas rünnaku ohvriks langenute lähedastele ja sõpradele. Me ei anna alla. Me tahame elada maailmas, kus valitseb rahu, mitte vihkamine. Ning kus austus ja tolerants on kooseksisteerimise vundament.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles