Šveitsi kuumus praeb Eesti ultrameest nagu pann muna

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Ratasepp.
Rait Ratasepp. Foto: Rait Ratasepa Facebooki leht

Eesti ultratriatleet Rait Ratasepp osaleb Šveitsis kümnekordsel ultratriatlonil, kus järjest tuleb läbida 38 km ujudes, 1800 km rattal ja 422 km joostes. Võistluse muudab sportlaste jaoks raskemaks kõrvetav kuumus ning pea selgena hoidmiseks tuleb teha mitmeid värskendavaid «boksipeatusi».

Võistlus algas kolmapäeval ehk 16. augustil ujumisega ning Ratasepp läbis kogu distantsi veest välja tulemata. Asfaldil ratta seljas säärane temp ei õnnestu. Ratasepal jäi esimesel rattaringil vesi maha, kuid eestlane võttis kerget tagasilööki väga rahulikult ning laadis esimesel võimalusel paagid täis.

Temperatuur Šveitsis on pöörane – ülevalt kõrvetab päike ja alt kuumab asfalt. Ratasepp kastab end värskendamiseks külma veega ning imestab, kuidas teised ilma pausideta ratta seljas püsivad.

Ujumisdistantsi (38 km) läbis Ratasepp ajaga 16 tundi, 26 minutit ja 25 sekundit. Temast olid kiiremad viis meest ning kaotust liidrile oli sel hetkel enam kui kolm tundi. Praeguse seisu järgi on Ratasepp rattaga läbinud peaaegu 400 km (1800st). Koormus on olnud sedavõrd suur, et Rait vajab kosutavat massaaži, mis on edasist võistluse käiku arvestades äärmiselt oluline. Üldarvestuses hoiab Ratasepp üheksandat positsiooni.

Katkematus formaadis kümnekordse ultratriatloni praegu kehtiv maailmarekord on 192 tundi, 8 minutit ja 26 sekundit ehk veidi üle kaheksa ööpäeva. Ratasepa eesmärk on finišeerida kaheksa ööpäeva jooksul.

Võistluse tulemusi saab operatiivselt jälgida SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles