Tänaku rehviloterii jackpot

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Saksamaa ralli testikatsel.
Ott Tänak Saksamaa ralli testikatsel. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

​Ott Tänak ja Martin Järveoja on esimese võistluspäeva järel Saksamaa ralli liidrid. Eestlaste edu alus on kolm katsevõitu ning õnnestunud rehvivalik lõunases paduvihmas.

Eesti rallifännid said rallispordi rehviküsimustega väga hästi tuttavaks möödunud hooajal, kui Tänak sõitis Dmacki firma aetavas tiimis ning kannatas võrreldes Michelini kasutavate kolleegidega tihti aega ülekuumenenud ning kehvema pidamisega rehvidele. Tänavu on olnud vähem põhjust seda juttu ajada: Tänakul nagu kõigil peamistel konkurentidelgi on all Michelini toodang ehk seis võiks olla võrdne.

Rehviküsimuses on Eesti rallifännide vaatevinklist seega kõige suurem erinevus nüüd sõitjate tehtavates valikutes – millised rattavarjud katseteks endale alla kruvitakse. Valikuid on harilikult kaks, kas kõva või pehme seguga ehk valida tuleb parema kestvuse või suurema kiiruse vahel. Saksamaa muutuvates ilmastikuoludes lisandub valikusse veel ka paduvihma puhul kasutatav märja ilma rehv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles