Blogi: Kontaveit võitles, aga langes New Havenis juba avaringis (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esireket Anett Kontaveit kaotas Cincinnati WTA turniiri avaringis tšehhitarile Petra Kvitovale.
Eesti esireket Anett Kontaveit kaotas Cincinnati WTA turniiri avaringis tšehhitarile Petra Kvitovale. Foto: John Minchillo/AP/Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 28.) pidi juba teist korda selle nädala jooksul tunnistama kaotusvalu, kui alistus USAs New Havenis toimuva Connecticut Openi nimelise kõvakattega tenniseturniiri avaringis Horvaatia esindajale Mirjana Lucic-Baronile (WTA 31.) 4:6, 7:6, 3:6. 

Kontaveit kaotas avasetis kolmel korral oma seti, kuid suutis ka ise kaks korda murda. Eriti tuliseks läks aga teine sett, kui Kontaveit oli 5:3 ees, aga andis seisu jälle käest. Siiski õnnestus kiires lõppmängus eestlannal vaatamata Lucic-Baroni vastuväidetele ja protestile horvaat neljal korral murda ning kohtumine viigistada.  Otsustav sett kuulus aga jälle hiljuti õlavigastusega maadelnud Lucic-Baronile. 

Mõlemad naised lõid kaks tundi ja viis minutit kestnud kohtumise jooksul kolm ässa. Lucic-Baroni tegi suisa 11 topeltviga Kontaveidi viie vastu, samas oli horvaadi esimese servi õnnestumisprotsent parem (60%-54%), samuti päästis Lucic-Baroni rohkem murdepalle (64%-54%)

Järgmises ringis läheb Kontaveidi ja Lucic-Baroni vahelise kohtumise võitja vastamisi kas tšehhitari Katerina Siniakovaga (WTA 41.) või hiinlanna Peng Shuaiga (WTA 25.).

Kontaveit osales käimasoleva nädala alguses Cincinnati tenniseturniiril, kus ta pidi reketid pakkima juba avaringis, kui ta kaotas kaks tundi kestnud matšis pärast 6:1 võidetud avasetti kaks järgmist numbritega 6:7 (2), 3:6 ning langes kahekordse Wimbledoni võitja Petra Kvitova (WTA 14.) vastu edasisest konkurentsist.

Kohe pärast New Haveni turniiri leiab aset aasta neljas ning ühtlasi viimane suure slämmi turniir, kui 28. augustist 10. septembrini peetakse USA lahtised, kus Kontaveit omab karjääri jooksul esimest korda asetust.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles