Fotod: MM-sarja üldliidri Saksamaa ralli sai dramaatilise lõpu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa MM-ralli suursoosiku Thierry Neuville'i sai valusa lõpu.
Saksamaa MM-ralli suursoosiku Thierry Neuville'i sai valusa lõpu. Foto: twitter

Käimasoleval Saksamaa asfaldirallil tabas tõeline ebaõnn laupäevasel avakatsel ehk kokkuvõttes 9. kiiruskatsel (2,87 km) MM-sarja üldliidrit Thierry Neuville'i (Hyundai), kes lõhkus arusaamatul moel masina vedrustuse. Seejuures oli finišeerides vasak tagumine ratas auto all 45-kraadise nurga all ning rattakinnitused purunenud.

Katsevõidu teeninud Ott Tänakule (M-Sport) kaotas belglane 10,7 sekundiga ning tunnistas katse lõpus, et ta ei mõista, mis täpselt juhtus, kuna autol otseseid vigastusi polnud. Kuna aga rehvikahjustust isekeskis ära ei paranda, pidi 2014. aastal Saksamaal võidutsenud ning mullu kolmandana lõpetanud Neuville ralli katkestama.

«Sõitsime aeglasel ristmikul ning võtsime vasakut kurvi, kuid me ei mõista, mis juhtus. Tundsime lihtsalt vaikset puudutust tagumise silla piirkonnas. Ilmselt sõitsime millelegi otsa, kuid ei suuda seda praegu mõista. Tundub, et miski lõhkus auto vedrustuse. Ma ei tea. Peame kõigepealt analüüsima ning siis oleme targemad,» rääkis Neuville'i kaardilugeja Nicholas Gilsoul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles