Kas Saksamaa rallit juhtiv Tänak peab oma koha Ogier'le loovutama?

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa ralli. Ott Tänak.
Saksamaa ralli. Ott Tänak. Foto: Neis /Eibner-Pressefoto/imago/Eibner/Scanpix

Käimasoleval Saksamaa rallil püsib 12. kiiruskatse järel kindlalt liidripositsioonil Eesti ekipaaž Ott Tänak – Martin Järveoja (M-Sport), ent spekulatsioonide järgi võib juhtuda, et meeskond annab rallipaarile käsu oma esikoht neljakordsele maailmameistrile Sebastien Ogier’le loovutada.

Tänak asub enne laupäevast lõunapausi kokkuvõttes esireal ning edestab teisel kohal paiknevat norralast Andreas Mikkelseni (Citroen) 23,0 ja meeskonnakaaslasest prantslast Sebastien Ogier’d 29,9 sekundiga. Kuivõrd neist viimane asub MM-sarja üldarvestuses belglase Thierry Neuville’iga (Hyundai) samade punktide (160 punkti) juures teisel kohal, siis on hakatud spekuleerima teemal, kas M-Sport võiks rakendada tiimikorraldusi.

Juttudele lisab vürtsi juurde asjaolu, et kui enne Saksamaa rallit juhtis MM-sarja Neuville (ta on Ogier’st teeninud tänavu ühe rallivõidu rohkem – toim), siis kuna belglane pidi laupäeva hommikul toimunud avakatsel Saksamaal katkestama, on Ogier’l võimalik rallivõidu puhul suurendada kolm etappi enne hooaja lõppu Neuville’i ees oma edumaad.

Sellest tulenevalt küsiti ralliraadios Tänakult pärast 12. kiiruskatset, kas tiimikorraldused on aktuaalsed. Nimelt küsiti eestlaselt, kas ta peaks oma esikoha andma käest Ogier’le, kui viimane suudaks praegu teisel kohal paiknevast Mikkelsenist mööda pääseda.

Tänak tunnistas, et see pole olnud jutuks, kuid samas ei soovinud 29-aastane saarlane kõnealust teemat pikalt vaagida. «Ralli lõpuni on jäänud veel omajagu minna,» kõlas Tänaku vastus küsimusele.

MM-sarja üldseis Saksamaa ralli eel:

  1. Thierry Neuville (Hyundai Motorsport) 160 punkti
  2. Sébastien Ogier (M-Sport World Rally Team) 160
  3. Ott Tänak (M-Sport World Rally Team) 119
  4. Jari-Matti Latvala (Toyota Gazoo Racing WRT) 114
  5. Dani Sordo (Hyundai Motorsport) 84
  6. Elfyn Evans (M-Sport World Rally Team) 79
  7. Craig Breen (Citroën Total Abu Dhabi WRT) 53
  8. Hayden Paddon (Hyundai Motorsport) 51
  9. Juho Hänninen (Toyota Gazoo Racing WRT) 46
  10. Esapekka Lappi (Toyota Gazoo Racing WRT) 45
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles