Klavan sai võidu järel hindajatelt nii kiita kui ka laita

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli keskkaitsja Ragnar Klavan.
Liverpooli keskkaitsja Ragnar Klavan. Foto: Martin Rickett/PA Wire/PA Images/Scanpix

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan tegi sel hooajal Liverpooli eest esimese ametliku mängu, kui tegi algusest lõpuni kaasa 1:0 võidumängus Crystal Palace’i üle. Liverpooli meedia jagas kohtumise järel Klavanile nii kiitust kui ka laitust.

Kohaliku ajalehe Liverpool Echo jalgpalli vanemkorrespondent James Pearce märkis oma mängureportaažis: «Lovreni asendanud Klavan sai hästi hakkama, aga kindlasti oli talle toeks teise keskkaitsja Joel Matipi järjekordne hiilgav partii,» kirjutas Pearce, aga märkis samas, et teise poolaja alguses kaotas Klavan lubamatul moel duelli Ruben Loftus-Cheekile, mis kinkis Christian Bentekele hea võimaluse, mille belglane aga luhtas.

Liverpool Echo hinnetelehel sai Klavan kuus palli kümnest, mis oli analoogne teiste kaitsjate Joe Gomezi ja Joel Matipiga kunas vasakkaitsja Andy Robertson teenis südika debüüdi eest hindeks kaheksa. «Sai füüsiliselt Bentekaga hästi hakkama, aga poleks tohtinud kaotada duelli Loftus-Cheekile,» kõlas kommentaar.

Liverpooli kõiki mängijaid hindavad iga kohtumise järel ka kaks suuremat sõltumatut Liverpooli fännisaiti Anfield Wrap ja This is Anfield. Anfield Wrap andis Klavanile täna hindeks seitsme (sama said ka Matip ja Robertson): «Kuigi võib mõelda, et talle tehakse mööndusi, sest ta pole Dejan Lovren, siis Klavanit ei löödud mängu jooksul kordagi rööpast välja ja keeldus Benteke kiuslikust stiilist närvi minemast.»

This is Anfield andis Klavanile hindeks kuue, mis oli kaitsjate antuist madalaim. «Palliga enesekindel ja näitas terve kohtumise vältel häid puuteid. Õhuvõitlustes korralik. Isegi sedavõrd hea, et Benteke otsustas talle korra käeseljaga vastu vahtimist udjada. Paistab omavat Lovrenist paremat ettenägelikkust, positsioonivalikut ja enesevalitsust. Ei suutnud takistada Loftus-Cheeki, aga Benteke ei suutnud võimalust realiseerida. Selles olukorras oli muidu muljetavaldavalt esinenud Klavanil õnne.»

Liverpooli hooaeg jätkub kolmapäeval, kui Meistrite liiga play’off’i kordusmängus võõrustatakse Anfieldil Saksamaa klubi Hoffenheimi, keda võõrsil 2:1 võideti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles