Raul Must võib MMil edu korral kohtuda maailma kolmanda numbriga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must.
Raul Must. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Esmaspäeval algavad Šotimaal Glasgowis sulgpalli maailmameistrivõistlused. Aasta tähtsaimale jõuproovile said pääsu Eesti mängijatest meeste üksikmängus Raul Must ja naiste paarismängus Kristin Kuuba ja Helina Rüütel. MMil saavad osaleda vaid maailma edetabeli alusel 64 parimat üksikmängijat ja 48 paari.

Eesti esireketit Raul Musta loos avakohtumise vastasega soosis. Maailma edetabelis 53. kohal oleval Mustal õnnestus vältida edetabeli esimesi mängijaid ning vastamisi tuleb minna Soome sulgpalluri Eetu Heinoga (BWF 86.). Heino on Musta jaoks väga tuttav vastane, sest sageli harjutatakse koos. Kui Raul Mustal õnnestub edasi pääseda on eeldatavalt järgmine vastane turniiri üks favoriite, maailma edetabeli kolmas number taanlane Viktor Axelsen.

MMi eel sõnas Must, et eesmärk on võita esimene kohtumine ja õnnestumise korral pakkuda tugevat konkurentsi Rio olümpamängude medalimehele Axelsenile. «Eetu Heino mänguga olen hästi kursis, sest lisaks võistlusmängudele olen temaga ka palju trenni teinud. Ta on ründava stiiliga kiire mängija, kes otsib pidevalt võimalusi pall punktiks lüüa. Arvan, et kui mu kaitse normaalselt peab, siis on mul võiduvõimalused», lausus Must.

MM-debüüdi teevad 20-aastased Kristin Kuuba ja Helina Rüütel. Esimese hooajaga täiskasvanute seas on Kuuba ja Rüütel jõudnud maailma edetabelis 70. kohale ja sellega õnnestus 11-aastase vaheaja järel kindlustada paarismängus Eestile koht MMil. Kuuba ja Rüüteli esimese ringi vastased on Saksamaa paar Johanna Goliszewski ja Lara Kaepplein.

«Kuna loosiga on meil vedanud ja saime vastasteks euroopa mängijad, maailma 44. paari, siis on meie eesmärk anda vastastele kõva lahing. Kindlasti saame juurde hea kogemuse. Kuna see on meie esimene täiskasvanute MM, siis mängust võiduga väljumine oleks eneseületamine,» arvasid Kuuba ja Rüütel.

Kuuba ja Rüütel astuvad väljakule MMi avapäeval (esmaspäeval), nende kohtumine algab orienteeruvalt 14.30. Musta esimene mäng on teisipäeval ning algab Eesti aja järgi orienteeruvalt 18.45.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles