Kiviõli öökrossi võitis Karl-Robert Reinike

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli öökrossi võitja Karl-Robert Reinike-
Kiviõli öökrossi võitja Karl-Robert Reinike- Foto: Rauno Kais

Eile õhtul sõideti külgvankrite mootorrataste MM- ja quadide EM-etapi meelelahutuslikumas osas Kiviõli endisel tuhamäel traditsiooniline šõokross soolotsiklitele, kus valgustatud rajal selgitati kolme sõidu tulemusena välja parimad.

Kuna võistluspäeva teise poole algust kostitas kõva vihmasadu, siis jäeti Kiviõlis soolode kvalifikatsioon ära ning otsustati teha see õhtul, kui rajaolud paranesid ning finaalidesse pääsesid kõik kohaletulnud sõitjad. Kahe kvalifikatsioonigrupi peale sõitis parima aja välja Soomes elav eestlane Karl-Robert Reinike, kellele järgnes Erki Kahro (mõlemad Honda).

Avasõidus sai stardist kõige paremini minema Reinike, keda jälitasid Venemaa sõitja Vjatšeslav Golovkin (KTM) ja Kahro ning see kolmik kadus kohe konkurentidelt eest. Ratas-rattas peetud sõidus pudenes esikoha konkurentsist Golovkin, kes kukkus sõidu keskel ja sai lõpuks 8. koha. Kahro proovis, aga Reinike suutis olukorda kontrollida ja võttis võidu. Kolmandana ületas lõpujoone Christopher Talli (KTM).

Teises sõidus sai taas kõige paremini minema Reinike, kellele järgnesid Kahro ja Golovkin ning nii sõideti terve sõit. Reinike ja Kahro said Golovkiniga väikse vahe sisse ning otsustasid ka võitja saatuse. Ka nüüd hoidis Reinike olukorda kontrolli all ja võttis napi võidu Kahro ees.

Viimases sõidus pääses ette Golovkin ja kui Kahro avaringil katkestas, siis Reinike vältis riske ning lõpetas Venemaa külalise järel kindlal teisel kohal. Kolmas oli Talli.

Kolme sõidu tulemusena võitis seega tänavuse öökrossi Reinike (72 punkti), teine oli Golovkin (58 p) ja kolmas Talli (58 p). Esikuuikusse jõudsid veel Aaron Nau (Husqvarna, 52 p), Karl Saat (Suzuki, 46 p) ja Andre Park (Sherco, 45 p).

Rajal olid traditsiooniliselt ka väikesed quadid, kus tänavu võtsid kolmikvõidu lätlased Karlis Straubergs, Ivo Kristaps ja Martin Puhalskis. Parim eestlane oli neljanda koha saanud Karl Must.

Tänasel motofestivali teisel päeval sõidavad oma MM-etapi külgvankrid ja EM-etapi quadracerid. Esimene start antakse täna kell 11:55, kui rajale kihutavad quadid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles