Oleg Gross: Ott on muutunud väga küpseks sõitjaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Oleg Gross.
Ettevõtja Oleg Gross. Foto: KASPER MÄE/VIRUMAA TEATAJA

Ott Tänakut läbi rallisõitja karjääri pidevalt toetanud ettevõtja Oleg Gross kiitis pärast Tänaku ja Martin Järveoja esikohta Saksamaa rallil ekipaaži küpset esitust.

Tegemist oli Tänaku ja Järveoja karjääri teise MM-ralli võiduga. Esimene esikoht saavutati juuni alguses Sardiinias, millele järgnesid kaks pettumust, kui Poolas tuli viimasel päeval liidrikohalt katkestada ja Soomes avapäeva sõiduvea tõttu leppida seitsmenda kohaga. Võistlus Saksamaal lõppes aga triumfiga!

«Me kõik ju ootasime järgmist võitu, aga et see nüüd Saksamaal tuleb, ei osanud küll enne rallit loota, kuid see ei tähenda, et ma ei oodanud seda võitu. Kes võistlust jälgisid, nägid kohe, et Ott ja Martin said kohe algusest hea hoo üles ja asfalt istus nendele. Kogu ralli oli algusest lõpuni arukalt sõidetud ja on tunda, et Ott on sõitjana ikka väga küpseks muutunud,» võttis Gross kokku Tänaku ja Järveoja esituse Saksamaal.

Kiitust jagas ka Eesti Autospordi Liidu peasekretär Alar Arukuusk: «Oti ja Martini poolt vääriline tegu taaskord tehtud. Etapid, millelt nad ise ja meie neilt võite ootasime, neid sealt ei tulnud, kuid nüüd on meestel võit käes kruusalt kui ka asfaldilt. Kahte etapivõitu neilt hooaja eel loodeti. Seega usun, et miinimumprogramm, mille Ott ja Martin endale hooaja eel püstitasid, on nüüd täidetud. Ning kolm MM-rallit on veel tulemas.»

Tänaku etapivõit on Eesti rallimeeste jaoks MM-sarjas seitsmes. Esimesed viis noppis Markko Märtin (neist asfaldil 2004 Korsikal ja Kataloonias), Tänak on lisanud kaks esikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles