Tänaku kingitus Eesti Vabariigile ja võidu saladus

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja on Saksamaa teede kroonitud valitsejad.
Ott Tänak ja Martin Järveoja on Saksamaa teede kroonitud valitsejad. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ott Tänak ja Martin Järveoja on kahekordsed MM-ralli võitjad. Saksamaal reedel kätte võidetud esikohta kaitsti nädalavahetusel hindele viis ning sellega parandati veidi ka oma lootust triumfeerida hooaja lõpus maailmameistritena.

Kui juba laupäevane Postimees kuulutas Tänaku Saksamaa ralli keerulistes ilmastikuoludes toimunud rehviloterii võitjaks, siis ülejäänud nädalavahetus kinnistas seisu veelgi. Laupäevale viiesekundilisest eduseisust vastu läinud saarlane sai hommikul kirja kaks katsevõitu ning kuna neist teisel suretas lähim konkurent Andreas Mikkelsen tagatipuks auto välja ja pusis vea parandamiseks 10 sekundi, kasvas meie mehe edu poolele minutile. See tähendas, et Tänakul oli vaja vaid turvaliselt läbida teistkordselt  kurikuulus 40-kilomeetrine Panzerplatte katse – eestlasel sellega probleeme polnud – ning siis sai ta keskenduda esikoha kindlustamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles