Kontaveit kordas maailma edetabelis elu tippkohta, meeste esireket vahetus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit New Haveni turniiril.
Anett Kontaveit New Haveni turniiril. Foto: Maddie Meyer/AFP/Scanpix

Anett Kontaveit kerkis värskelt avaldatud maailma tenniseedetabelis koha võrra ja on nüüd taas karjääri parimaga võrduval 27. kohal.

Aasta viimasele suurturniirile US Openile esmakordselt asetuse saanud Kontaveit möödus šveitslannast Timea Bacsinszkyst, kes pidi loovutama koguni neli kohta. Kaia Kanepi tõusis tabelis koha võrra ja on nüüd 421. kohal, kolm kohta kerkinud Maileen Nuudi on 1167. ja koha võrra tõusnud Valeria Gorlats 1232. real.

Esikümnes tegi suurima tõusu äsja Cincinnati turniiri finaalis ülikindlalt (6:1, 6:0) Simona Halepist jagu saanud Garbiñe Muguruza, kes tõusis kolm kohta ja on nüüd kolmandal real. Halep võinuks turniirivõidu korral ise maailma esireketiks kerkida, ent jätkab tšehhitari Karolina Pliškova järel teisena. Neljas-viies on Elina Svitolina ja Caroline Wozniacki, kuuendaks langes kolm kohta loovutanud sakslanna Angelique Kerber. Esikümne lõpetavad Johanna Konta, Svetlana Kuznetsova, Venus Williams ja Agnieszka Radwanska.

Meeste esireketiks tõusis Rafael Nadal, lõpetades vigastuspausi pidava Andy Murray valitsemisaja. Viimati oli Nadal maailma edetabelis esikohal enam kui kolm aastat tagasi, 2014. aasta juunis. Teiseks langenud Murrayle järgnevad Roger Federer, Stanislas Wawrinka ja Novak Djokovic.

Koha võrra kuuendaks tõusis sakslane Alexander Zverev, möödudes Marin Cilicist. Kaheksas on Dominic Thiem ja üheksas äsja Cincinnati turniiri võitnud bulgaarlane Grigor Dimitrov, kes kerkis tabelis kaks kohta. Esikümne lõpetab jaapanlane Kei Nishikori. Peagi algav US Open ähvardab tuua tabelisse aga veel suuremaid muudatusi, sest esikümne mängijatest ei osale seal kindlasti Wawrinka, Djokovic ja Nishikori ning väikese küsimärgi all on ka puusavigastusega hädas oleva Murray kaasalöömine, kuigi britt sõitis juba USAsse ja loodab seal väljakule tulla.

Soomes äsja ühe turniiri võitnud ja teisel finaali jõudnud Eesti esireket Jürgen Zopp tõusis kaheksa kohta ning on nüüd 342. tabelireal. Vladimir Ivanov loovutas 20 kohta ja on värskes tabelis maailma 425. reket, veel mahuvad eestlastest tabelisse Kenneth Raisma (730.), Mattias Siimar (1231.), Kristjan Tamm (1447.), Oskar Lusti (1678.) ja Karl Kiur Saar (1870.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles