M-Spordi nukker ajalugu sai kolmekordselt tasutud

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martn Järveoja (vasakul) ja Ott Tänak võitsid Saksamaal karjääri teise MM-ralli WRC-klassis.
Martn Järveoja (vasakul) ja Ott Tänak võitsid Saksamaal karjääri teise MM-ralli WRC-klassis. Foto: PATRIK STOLLARZ/AFP/Scanpix

M-Spordi rallimeeskond polnud enne eilset päeva oma ajaloo jooksul autoralli MM-sarja kalendris olevatest etappidest ainsana võidutsenud Saksamaal.

Pärast eilset Ott Tänaku ja Martin Järveoja triumfi võib aga öelda, et alates 2002. aastast autoralli hooaja üheks etapiks oleval Saksamaa asfaldirallil on nüüd võidutsenud ka mõni M-Spordi piloot. Seega on Malcolm Wilsonile kuuluv tiim pärast Tänaku esikohta saanud võidurõõmu tunda kõigil 13 MM-rallil, mis kuuluvad WRC-sarja kalendrisse.

Samas oli möödunud nädalavahetus M-Spordi meeskonna jaoks eriti edukas, kuna lisaks WRC-klassis võidutsenud Eesti ekipaažile Tänak – Järveoja tõusis poodiumi kõrgeimale kohale ka WRC2-klassis võidutsenud Prantsusmaa paar Eric Camilli – Benjamin Vellas (M-Sport) ning nii WRC3-klassis kui ka juunioride WRC-sarjas võidu saavutanud Saksamaa duo Julius Tannert – Jürgen Heigl (M-Sport). Seega napsasid M-Spordi sõitjad esikoha kõigis sarjades.

«Kogu meeskond on äärmiselt õnnelik. Pärast kogu seda rasket tööd kulisside taga teadsime, et oleme võimelised tugeva tulemuse nimel võitlema, kuid midagi sellist ei osanud küll oodata,» rääkis M-Spordi boss Malcolm Wilson.

«Kõik kutid tegid suurepärast tööd ning ma ei saa neilt midagi rohkem nõuda. Ott võidutses WRC-klassis, Eric WRC2-klassis ning Julius Tannert WRC3-klassis, mistõttu ei saa midagi suuremat tahtagi. Kuni tänaseni (eilseni – toim) oli Saksamaa ralli ainus etapp kalendris, kus me polnud varem võitnud, kuid nüüd on iga ralli juures meil linnuke kirjas,» rõõmustas 61-aastane britt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles