Bolti kukutanud Gatlin palus andestust

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin.
Justin Gatlin. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Londoni kergejõustiku maailmameistrivõistlustel 100 meetri jooksu kaasmaalase Christian Colemani ja Usain Bolti ees võitnud Justin Gatlin palus rahvusvahelisele kergejõustikuliidule (IAAF) kirjutatud kirjas andestust oma varasemate tegude eest.

35-aastane USA sprinter teenis finišijoone ületamise järel Londoni publiku vilekoori. Sellest hoolimata on Gatlin jäänud võistlusjärgsetes intervjuudes viisakaks, kuid nüüd, kui MMist on omajagu aega möödas, pidas ameeriklane vajadust kergejõustikurahva ees taas avalikult vabandada.

«Kui nad tahavad ametlikku vabandust, siis ma vabandan oma vigade pärast,» sõnas Gatlin Briti meediale. «Enne kohtuprotsessi (2005. aastal – toim) kirjutasin IAAFile kirja, kus palusin oma pattude pärast vabandust. Kiri ilmus avalikkuse ette 2015. aastal, varem oli see mahasurutud, ma ei tea miks seda tehti, aga ma vabandasin.»

2001. aastal andis Gatlin positiivse proovi, tema organismist leiti amfetamiinide jälgi. Ameeriklane protestis, väites, et ainet sisaldasid ravimid, mida ta oli võtnud alates lapsepõlvest, kui tal raviti tähelepanuhäiret. IAAF lühendaski seepeale ameeriklase võistluskeeldu. 2006. aasta aprillis andis Gatlin uuesti positiivse proovi, seekord süüdistati teda testosterooni kasutamises. Esialgset kaheksa-aastast võistluskeeldu vähendati hiljem neljale aastale ning 2010. aastal naasis ta Rakveres toimunud võistlustel rajale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles