Marko Pärnpuu: Flora tahab mängu võita, aga Kalju peab võitma

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju - Tallinna FC Flora.
Nõmme Kalju - Tallinna FC Flora. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Premium liiga 26. vooru oodatuimas mängus lähevad täna õhtul vastamisi tabeli kaks esimest meeskonda, kui Hiiu kunstmurustaadionil kohtuvad omavahel sealne Nõmme Kalju ja Tallinna FC Flora.

Mõlemal meeskonnal on enne tänast selja taga suurepärane seeria. Liidrikohal paiknev Flora on võitnud kuus järjestikust mängu, kuid sellest on pöörasem asjaolu, et tänavusel hooajal pole nad liigamängus kaotusekibedust tundma pidanud (21 võitu ja 4 viiki). Kalju omab seitsmemängulist võitude seeriat, kuid erinevalt Florast on neil kirjas kolm kaotusmängu. Esimest ja teist lahutab liigatabelis seitse punkti.

Jalgpallieksperdi Marko Pärnpuu sõnul on kodumeeskonnal selg vastu seina. «Kalju peab tiitli püüdmiseks punktivahet vähendama, oodata on kompromissitut lahingut. Flora tahab kindlasti mängu võita, aga Kalju peab võitma,» kommenteeris eelseisvat mängu Pärnpuu. «Kalju saab olema kindlasti üritavam pool ning Flora keskendub kontrarünnakutele, milles nad on olnud sel hooajal väga head.»

Juhul kui Flora alistab Kalju, suureneb esimese ja teise meeskonna vahe liigatabelis hoobilt kümnepunktiliseks ning Flora astub sellega suure sammu meistritiitli suunas. «Seda on väga keeruline tagasi mängida. Rong on siis (Kalju ja Levadia jaoks – toim) läinud kui enam matemaatiliselt tiitlit võita võimalik pole. Vaadates Flora tänavust hooaega – ühtegi kaotust – on tiitel neil käega katsuda.»

Kalju ja Flora on käimasoleval hooajal mõõgad ristanud kaks korda. Kui märtsis lepiti Hiiul 1:1 viiki, siis mais võitis Flora Lillekülas tänu Rauno Sappineni väravatele 2:0. Üldiselt ollakse aga võrdsemast võrdsed vastased, sest koos kahe tänavuse kohtumisega on nõmmekad viimasest kümnest liigamängust võitnud kolm ja florakad samuti kolm, lisaks on neljal korral viiki lepitud. Ka viimase kahekümne kohtumise analüüs ütleb peaaegu sama – kuue viigi kõrval on Kaljul kirjas kaheksa ja Floral kuus võitu.

Neutraalsed vutifännid loodavad loomulikult Kalju võitu, mis muudaks tabeliseisu oluliselt põnevamaks. Flora toetajad samal meelel pole. Kell 20 algavast kohtumisest teeb otseülekande Postimees.

Liigatabel:

  1. FC Flora 67 punkti (25 mängust)
  2. Nõmme Kalju 60 (25)
  3. FC Levadia 57 (25)
  4. FC Infonet 51 (26)
  5. Narva Trans 28 (25)
  6. Sillamäe Kalev 25 (25)
  7. Tartu Tammeka 24 (25)
  8. Paide Linnameeskond 23 (26)
  9. Viljandi Tulevik 16 (25)
  10. Pärnu Vaprus 8 (25)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles