AMETLIK: Mägi loobus Teemantliiga finaaletapist

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi
Rasmus Mägi Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kuigi 400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi lootis, et reievigastus annab järele ning ta saab neljapäeval Zürichis toimuval Teemantliiga finaaletapil joosta, on eestlane end ametlikult startijate nimekirjast maha võtnud. 

Mägi sai kergejõustiku Teemantliigas meeste 400 meetri tõkkejooksus nelja etapi kvalifikatsiooni kokkuvõttes 17 punktiga teise koha ning pääses 24. augustil toimuvale finaaletapile.

Enne Londoni MMi Portugali treeninglaagris saadud jalavigastus jättis siiski Mägile jälje ning eestlane otsustas Zürichis mitte startida. Teemantliiga üldarvestust juhib 19 punktiga türklane Yasmani Copello, Mägi järel on 16 punktiga kolmas Londoni maailmameister Karsten Warholm.

400 meetri tõkkejooksu koosseis Teemantliiga finaaletapil
400 meetri tõkkejooksu koosseis Teemantliiga finaaletapil Foto: TEEMANTLIIGA KODULEHEKÜLG

Nii võistleb Zürichis ainsa eestlasena odaviskaja Magnus Kirt, kes sai kutse tänu keenialase Julius Yego loobumisele. Tänavu kahel Teemantliiga etapil kuuenda koha saanud Kirt on üldarvestuses kuue punktiga üheksas ehk algselt oli ta esimene, kes finaaletapilt välja jäi.

Kuigi Kirt vigastas laupäeval Pärnus peetud võistlusel pöialt, kinnitas ta Postimehele, et kavatseb Zürichis võistelda. «Pöial tuleb korralikult ära teipida, aga ma ei usu, et see võistlemist segaks,» sõnas Kirt.  Meeste odaviskevõistlus algab neljapäeval Eesti aja järgi kell 21.55.

Meeste odaviske stardinimekiri Teemantliiga finaaletapil
Meeste odaviske stardinimekiri Teemantliiga finaaletapil Foto: TEEMANTLIIGA KODULEHEKÜLG
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles