Henn Põlluste Nabi MM-finaali eel: nüüd on Heiki kord võita

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henn Põlluste
Henn Põlluste Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Aastaid Heiki Nabi treenerina töötanud Henn Põlluste kiitis hoolealuse maadlemist Pariisi MMil rahulikuks ja tavapäraselt kindlaks. «Võitis aktiivsusega. Mis ma oskan öelda – nii nagu alati. Tehnilisi üllatusi ei paistnud,» sõnas Põlluste.

Samas võtmes kulges ka poolfinaal Tšiilit esindava kuubalase Yasmani Acostaga. «Võrdse maadluse juures sai vastane hoiatuse. Heiki tegi oma töö ära, eks punktid tulevad ikka nii, nagu kohtunikud neid annavad,» leidis Põlluste.

Nabi treenib juba pool aastat ukrainlasest treeneri Igor Bugai käe all, ent Põlluste hinnangul ei ole uus treener hakanud olümpiahõbeda ja maailmameistri stiilis midagi olulist muutma. «Ega ma mingeid uusi nippe Heiki maadluses ei näinud. Vormistas lihtsalt võidud kindlalt ära,» kiitis Põlluste. «Eesti maadlusele on saadud medal väga tähtis.»

Finaali eel Postimehega vesteldes ennustas Põlluste, et türklase Riza Kayaalpi vastu on Nabil paremad võimalused kui varem. «Vanad konkurendid, kes teineteist hästi tunnevad. Seni on peale jäänud türklane, aga reeglid on muutunud – nüüd enam passiivsuse eest parterisse ei panda, kuid just parteris on Heiki talle seni kaotanud. Arvan, et nüüd on Heiki kord võita – ta läheb kulda saama!» uskus Põlluste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles