Video: ultramees Ratasepp lõpetas väikse tagasilöögiga päädinud 1800 km pikkuse väntamisperioodi

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Ratasepal lõhkes poolteist ringi enne 1800 km pikkuse rattadistantsi lõppu rehv.
Rait Ratasepal lõhkes poolteist ringi enne 1800 km pikkuse rattadistantsi lõppu rehv. Foto: Rait Ratasepa Facebooki leht

Ultratriatleet Rait Ratasepp jõudis parasjagu Šveitsis toimuval kümnekordsel ultratriatlonil järgmise tähiseni, kui lõpetas teise ala ehk 1800 km pikkuse jalgrattadistantsi, mistõttu saab ta nüüd hakata valmistuma viimaseks alaks, milleks on 422 km pikkune jooksudistants (ühe ringi pikkuseks 1,25 km ja kokku 340 ringi – toim).

Ratasepal puudusid rattasõidu lõpus suuremad emotsioonid, sest pingutus võttis temalt kõik. Ta kirjeldas, et kogu rattasõit oli väga raske, sest tingimused olid väga äärmuslikud – kas tohutus kuumas või tormis ja külmas. Lisaks hakkas Ratasepal sadul jalgevahet hõõruma, ent ring ringi haaval jätkas ta sõitu, veidi sadula asendit muutes. Sõit läks veidi paremaks pärast seda, kui esimesena 1800 km lõpetanud austerlanna Alexandra Meixner Ratasepale oma pehme sadula andis.

Ratasepp sõitis enne lõppu ilma puhkuseta 40 ringi järjest ehk 360 km. Seejuures tabas enne väntamisperioodi lõppu eestlast ka väike tagasilöök, kui poolteist ringi enne 1800 km täitumist purunes ultrasportlasel rattarajal ratta sisekumm, ent varukummi kaasasolemine ja kiire vahetus lubas rattasõidu kiirelt lõpetatuks lugeda.

Enne jooksurajale minekut kavatseb eestlasest ultratriaatlet teha esimese pikema (kolm kuni neli tundi – toim) uinaku hotellis, et viimasele alale võimalikult värskena peale minna. Ratasepa abiline Sander plaanib ise koos temaga jooksurajal ühineda.

Kui 38 km ujumist lõpetas Ratasepp ajaga 16:26.25, siis 1800 km pikkuse rattadistantsi läbimiseks kulus 114:44.4.

Võistluse jooksvaid tulemusi on võimalik jälgida SIIT ja Ratasepa võistluse käik on leitav tema Facebooki-lehel.

Video 1800 km pikkuse rattadistantsi lõpetanud Ratasepast:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles