POSTIMEES POOLAS Soomlased tõid Eesti koondisest nimeliselt välja kaks võtmemängijat

Viljar Voog, Sopot
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome koondise treening
Soome koondise treening Foto: Viljar Voog

Võrkpalli EM-finaalturniir algab Poolas neljapäeval, kuid Soome ja Eesti rahvuskoondised tegid esimest korda Ergo Arena saaliga tutvust juba täna õhtul. Esimesena jooksid väljakule soomlased ning pärast trenni jagati kommentaare ka kodusele meediale (ning salakuulajana pundis istunud siinkirjutajale).

Mõistagi oli soomlaste peamiseks jututeemaks neljapäevane kohtumine Eestiga. Kui läks meie meeskonna kõige ohtlikuma mängija nimetamiseks, ei olnud põhjanaabrite koondise mänedžeril Mikko Häyrinenil pikka mõtlemist – Robert Täht. Kõvasti kiidusõnu jagus mehel ka eestlaste sidemängijast kaptenile Kert Toobalile: «Ta varjab väga hästi söödu suunda. Pall tuleb-tuleb-tuleb ja siis (imiteerib söödu randmeliigutust – V.V.) viimasel hetkel näitab, kuhu pall läheb.»

Häryneni sõnul on soomlased kohtumise eel läbi analüüsinud Eesti koondise 11 selle suve kohtumist. «Ka viimased kontrollkohtumised. Neil oli neid kuus (kolm Hollandi, kolm Hispaaniaga)  – nad on väga palju mänginud,» nendib soomlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles