Galerii: Epp Mäe kaotas MMil pronksimatši kindlalt

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pariisis jätkuvatel maadluse maailmameistrivõistlustel kaotas naiste vabamaadluse raskekaalus (kuni 75 kg) Epp Mäe poolfinaalis valusalt viimase kahe aasta Euroopa meistrile, türklasele Yasemin Adarile 5:8. Pronksimatši kaotas eestlanna kindlalt (0:6) kogenud jaapanlannale Hiroe Suzukile.

Pronksimatš:

Mäe – Suzuki 0:6

Kolmanda koha matšis läks Mäe vastamisi lohutusringist läbi tulnud kahekordse Aasia meistri, jaapanlanna Hiroe Suzukiga. 

Suzuki teenis matši esimeses pooles punkti aktiivsuse eest ning Mäe jäi 0:1 kaotusseisu ning sellega olid esimesed kolm minutit maadeldud.

Matši teist poolt alustas jaapanlanna vägevalt, surudes eestlanna ringist välja, millega teenis koheselt neli punkti juurde. Mäe treeneritetiim esitas protesti, kuid seda ei rahuldatud ja jaapanlanna teenis punkti juurde – 0:6. Selle tulemusega matš ka lõppes.

Poolfinaal:

Mäe – Adar 5:8

Finaalipääsu nimel kohtus Mäe samuti 25-aastase kahekordse Euroopa meistriga, türklanna Yasemin Adariga.

Matši esimesel poolel teenis türklanna kaks punkti heite eest ning rohkem esimese kolme minuti pikkuse poole ajal kumbki punkte ei teeninud. Ehkki Mäe oli matši teisel poolel energilisem ning teenis ka punkti, siis Adar vastas järjekordse tehnikaga.

1.24 enne lõppu sai Mäe oma teise punkti, mille türklanna treener vaidlustas, ent kuna kohtunikud seda ei rahuldanud, sai Mäe ühe punkti juurde. Veel teenis Mäe 20 sekundit enne lõppu kaks punkti lisaks ning läks seeg 5:4 juhtima, aga Adar vastas taas kahe punkti väärilise heitega ning sai lõpu eel veel kaks punkti juurde, mistõttu jõudis finaali skooriga 8:5 viimasel kahel aastal Euroopa meistriks tulnud Adar.

Veerandfinaal:

Mäe – Gan Ochir 4:2

Mäe kohtus kaheksa parema seas Mongoolia esindaja Urtnasan Gan Ochiriga, kelle kohta asjakohane info puudub.

Kui esimesel poolel oli maadeldud 1.50, teenis Mongoolia maadleja Mäe passiivsuse tõttu punkti. Ehkki 25-aastane eestlanna elavnes ning oli lähedal võttele, sai enne aeg otsa. Maadluse teises pooles tegi Mäe kohe kahe punkti väärilise heite ning ehkki vastane teenis taas eestlanna passiivsuse tõttu punkti, vastas Mäe järjekordse heitega ning võitis vastassesiu 4:2.

1/8-finaal:

Mäe – Burmistova 2:0

1/8-finaalis ehk 16 parema seas läks Mäe vastamisi 37-aastase ukrainlanna Katerina Burmistovaga, kellel on ette näidata 2002. aastast MMi kuldmedal kaalukategoorias kuni 67 kg ning raskekaalus ka kaks pronksmedalit EMilt (2013, 2014).

Esimese punkti teenis Mäe pärast kaheminutilist matši, kui sai 30-sekundilise karistuse passiivsuse eest, kuid suutis teha selle ajaga võtte. Teise punkti teenis Mäe vastase passiivsuse tõttu viimase minuti alguses. Väsinuna tundunud Burmistrova ei suutnud enam imet teha ning seega jõudis veerandfinaali ehk kaheksa parema sekka Mäe.

Eelring:

Mäe – da Silva Ferreia 3:0

Tänavune EM-pronks Mäe kohtus kvalifikatsioonis 2014. aasta MM-hõbeda ning Rio olümpial üheksanda koha saanud brasiillanna Aline da Silva Ferreiraga. 25-aastane eestlanna teenis kindla 3:0 võidu ning jõudis seega 16 parema sekka. Seejuures esimene punkt anti eestlannale vastase passiivsuse eest ning kaks punkti teenis Mäe tänu heitele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles