Järelvaadatav: rongi alt välja tulnud Eesti kaotas viiegeimilises mängus Soomele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpallikoondis alustas EM-finaalturniiri 2:3 (21:25, 22:25, 27:25, 25:22, 9:15) kaotusega Soomele. Eestlased tunnistasid vastase paremust kahes esimeses geimis, kuid seejärel võitsid kaks geimi, viigistades mänguseisu. Viimase geimi võitis Soome kindlalt.

Enne mängu:

Tegemist on Eesti meeskonna jaoks väga tähtsa kohtumisega, sest lisaks Soomele minnakse A-alagrupis vastamisi Serbia ja Poolaga, kes on vastavalt mullune Maailmaliiga tšempion ja valitsev maailmameister. Ehk väga-väga rasked pähklid. Alagrupist pääsevad edasi kolm paremat ning objektiivselt võttes on just Soome alistamine kõige reaalsem.

Eesti meeste võrkpallikoondis on läbi aegade Soomega kohtunud 31 korda ning võitnud neist matšidest kuus. Viimati 2005. aastal Rakveres peetud maavõistluse, millele järgnes põhjanaabrite võrkpalli vägev tõus, mille aluseks liitumine Maailmaliigaga 2006. aastal.

Esimesed magusad viljad lõigati juba aasta hiljem - 2007. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril šokeeriti vahegrupis Poolat ja jõuti pronksimängule, kus kaotati 1:3 Serbiale. Soome EMi neljandale kohale on Eestil parima tulemusena vastu panna 2015. aasta EMi 11. koht.

Maailma edetabelis asub Soome praegu 18. ja Eesti 32. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles