Eesti pararattur valmistub Lõuna-Aafrikas maanteesõidu MMiks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Juul valmistumas Lõuna-Aafrikas MMiks.
Mari-Liis Juul valmistumas Lõuna-Aafrikas MMiks. Foto: Erakogu

Pararattur Mari-Liis Juul suundus vahetult enne 2017. aasta pararatta maanteesõidu maailmameistrivõistlusi Lõuna-Aafrikasse treeninglaagrisse. Ratturi eesmärgiks on loetud päevad enne suurvõistluse algust saada lisaoskusi ja häid soovitusi rahvusvahelistelt tipptreeneritelt.

Mari-Liis Juuli sõnul on tema eesmärgiks 31. augustil algaval MMil võtta maksimum enda paranenud eraldistardioskustest. «Möödunud aastal toimunud paraolümpiamängudel kogesin maanteesõidu stardis, kuivõrd oluline on esimesest hetkest peale kindla sõiduplaaniga rajale minna ja hoida ühtlaselt kõrget tempot distantsi algusest lõpuni. Olen oma eraldistardi oskuste kasvatamise nimel viimase aasta jooksul palju tööd teinud,» rääkis mullu paraolümpiamängudel isikliku kiiruserekordi püstitanud sportlane.

Eesti Invaspordi Liidu presidendi Rainer Vakra sõnul on oluline mõista sportlaste välislaagris osalemise kogemuse tähtsust. «Maailmatasemel konkurentsis püsimiseks ei piisa vaid Eestis treenimisest. Mul on hea meel, et oleme leidnud võimaluse toetada heade eelduste ja tugeva töötahtega parasportlast tema karjääris. Mari-Liis tõestas oma tõsiseltvõetavust ka möödud aasta paraolümpial,» rääkis Vakra.

Kahenädalane treeninglaager toimub Lõuna-Aafrika Vabariigis keskmäestikus Potchefstroomis. Seejärel liigutakse pararatta maanteesõidu maailmameistrivõistluste toimumiskohta Lõuna-Aafrika Vabariigis Pietermaritzburgi. MM toimub 31. augustist kolmanda septembrini.

1979. aastal sündinud Mari-Liis Juul alustas rattaspordiga harrastaja tasemel Tallinna Tehnikaülikooli õpingute ajal. 2009. aastal toimunud liiklusavarii tagajärjel vigastas Juul õlavarrepõimikut, vigastuse tagajärjel keskendus Juul spordile tõsisemalt ning võistleb täna pararatta C5 võistlusklassis. 2016. aasta paraolümpial saavutas Juul maantee grupisõidus 15. koha ja eraldistardis 9. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles