Kowalczyku treener naeris Johaugi välja: keegi ei usu sind

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug puhkes eilsel pressikonverentsil nutma.
Therese Johaug puhkes eilsel pressikonverentsil nutma. Foto: Ruud, Vidar/NTB scanpix/Scanpix

Poola murdmaasuusataja Justyna Kowalczyku treener Aleksandr Wierietielny tõdes, et tema nägi ette Norra tippsuusataja, seitsmekordse maailmameistri Therese Johaugi dopingukaristuse pikendamist, mida otsus 18-kuuliseks Rahvusvahelise Spordiarbitraaži (CASi) poolt.

CAS teatas eile, et on määranud Norra murdmaasuusatajale Therese Johaugile 18 kuu pikkuse võistluskeelu, kuna norralanna andis keelatud ainet klostebooli sisaldanud dopinguproovi. Johaug väitis, et lubamatu aine sattus tema organismi ravikreemi kasutamise tulemusena. Norra olümpiakomitee määras suusatajale 13 kuu pikkuse võistluskeelu, kuid rahvusvaheline suusaliit (FIS) kaebas otsuse edasi CASi. 13-kuuline keeld lõppenuks 19. novembril ehk täpselt enne olümpiahooaja algust, kuid nüüd võib Johaug võistlusradadele naasta aga alles kevadel.

Kui eile viskus Norra suusarahvas, sealhulgas alaliidu president Erik Röste ja tituleerituim suusataja Marit Björgen, Johaugi kaitsele, siis ülejäänud murdmaasuusatamise tõsised tegijad väljendasid otsuse üle heameelt.

Viimaste ridadesse lisandus nüüd Poola tippsuusataja Justyna Kowalczyki treener Aleksandr Wierietielny, kes tunnistas Soome ajalehele Ilta-Sanomat, et karistuse pikendamist oli oodata. «Ma pole üldse üllatunud, et karistust pikendati. Ma ei usu seda huulepulga juttu. See on väljamõeldis. Keegi ei usu seda põhjendust,» ironiseeris Wierietielny Johaugi põhjendust, mille järgi jõudis keelatud aine klostebool tema organismi huulekreemi kasutamise tõttu.

«Minu arvamus on selles küsimuses lühike. CASi asjapulgad teavad, mida nad teevad ning nad võtsid vastu õige otsuse,» lisas Wierietielny.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles