Blogi ja galerii: Ragnar Klavan ja Liverpool pääsesid Meistrite liiga alagrupiturniirile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi FC Liverpool alistas Meistrite liiga viimases eelringis kahe mängu kokkuvõttes Hoffenheimi 6:3 ning kindlustas koha alagrupiturniiril. Loe täpsemalt mängu käigust allolevast Postimehe blogist.

Liverpool asus koduväljakul peetud korduskohtumist juhtima kümnendal minutil, kui Sadio Mane kannasöödu realiseeris väravaks Türgi päritoluga Saksamaa koondislane Emre Can. Möödus vaid kaheksa minutit, kui Egiptuse välejalg Mohamed Salah karjääri esimse värava Anfieldil lõi. Väljakuperemeeste eduseisu suurendas 21. minutil Roberto Firmino söödust kolmeväravaliseks Can.

Hoffenheimi peatreener tegi kavala lükke, kui vahetas 24. minutil mängu esimeses vaatuses värava löönud Mark Uthi. Sakslane vajas vaid nelja minutit, et Hoffenheimi lootused edasipääsuks säilitada. Need kustutas teise poolaja keskpaigas Firmino, kes Jordan Hendersoni söödust mänguvahendi tühja võrku lükkas – 4:1.

Sellega ei olnud mäng aga tehtud. Andrej Kramaric leidis 79. minutil suurepärase tsenderdusega üles Sandro Wagneri, kes mänguvahendi peaga Liverpooli väravasse lõi ning mängu veidi intriigi tõi.

Liverpool kontrollis viimased kümme minutit kohtumist, mitte lastes endale rohkem väravaid lüüa. Selleks tegi meeskonna peatreener Jürgen Klopp 88. minutil vangerduse, tuues Mane asemele väljakule Klavani. Korduskohtumine lõppes Liverpooli 4:2 võiduga.

Kohtumise tipphetked:

Teistes tänaõhtustes kohtumistes kindlustasid koha alagrupiturniiril Moskva CSKA, Karabahh, Lissaboni Sporting ja Nikosia APOEL. Märkimisväärne on just Karabahhi edasipääs: nimelt ei ole varem ükski Aserbaidžaani klubi kuninglikus sarjas mänginud.

Meistrite liiga alagruppide loosimine leiab aset homme õhtul, Liverpool paikneb tugevuselt kolmandas loosikausis.

Kõik tänaste kohtumiste tulemused:

Mosvka CSKA - Berni Young Boys 2:0 (kokkuvõttes 3:0)

FC Kopenhaagen - Karabahh 2:1 (kokkuvõttes 2:2, võõrsil värava reegliga edasi Karabahh)

Bukaresti Steaua - Lissaboni Sportin 1:5 (kokkuvõttes 1:5)

Liverpool - Hoffenheim 4:2 (kokkuvõttes 6:3)

Praha Slavia - Nikosia APOEL 0:0 (kokkuvõttes 0:2)

ENNE MÄNGU:

Liverpool on tänavusel hooajal pidanud kolm kohtumist: Premier League’is on mängitud 3:3 viiki Watfordiga ning alistatud 1:0 Crystal Palace, Meistrite liiga avamängus saadi Hoffenheimist jagu 2:1.

Klavan on kolme mänguga viibinud väljakul 90 minutit, kui peatreener Jürgen Klopp usaldas teda terveks matšiks võidumängus Crystal Palace’i vastu. Teisi kohtumisi on eestlane jälginud varumeeste pingilt.

Meistrite liiga alagrupiturniirile pääsemiseks vajab Liverpool vähemalt viiki, kuid kuninglikku sarja pääsetakse ka 0:1 kaotusega. Kui 90 minuti järel seisavad tablool numbrid 2:1 Hoffenheimi kasuks, mängitakse lisaaeg ja vajadusel lüüakse 11 meetri karistuslööke.

Klopp suure mängu eel: «Peame mängima distsiplineeritult. Saksamaal toimunud kohtumisest on meil positiivne tulemus olemas – sama peame tegema täna. Edasipääs ei ole garanteeritud, aga teeme kõik endast oleneva, et see juhtuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles