Urmas Raag ja Ibelle läbisid EMi esimese kvalifikatsiooni vigadeta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Raag ja Ibelle.
Urmas Raag ja Ibelle. Foto: Eesti Ratsaspordi Liit

Täna hommikul alustasid Göteborgi Ullevi staadionil võistlemist takistussõitjad, kelle seas ainsa Eesti paarina ka Urmas Raag ja üheksa-aastane Ibelle van de Grote Haart. Parkuuri läbisid nad puhtalt.

Esimeseks osavõistluseks oli traditsiooniliselt kiirusparkuur tabel C põhimõttel ehk mahaaetud takistuste eest saadud karistuspunktid konverteeriti karistussekunditeks. Stardis oli 80 võistluspaari 26st riigist. 14. startinud Raab ja Ibelle läbisid raja vigadeta, kuid üsna aeglaselt, mis andis neile tänases sõidus 49. koha. See aga ei tähenda veel kuigi palju, sest ajad arvutati spetsiifilise valemi abil ümber karistuspunktideks ning meie paaril on neid enne järgmist osavõistlust 6,37.

Homme starditakse teises osavõistluses, kus on reedesesse kolmandasse kvalifikatsiooni edasi pääsemiseks tähtis sõita üldtabelis 50 parema hulka (50 paremat selguvad esimeses ja teises kvalifikatsioonis saadud karistuspunktide liitmisel).

«Kõige raskem osa on minu jaoks möödas, sest kiirusparkuur on meie kõige nõrgem osa. Sõitsin rahulikult oma sõitu ega hakanud liigselt punnitama selle kihutamisega ning see oli hea otsus. Saime mõlemad hea tunde sisse. Ma usun, et tänane kihutamine võib nii mõnelegi homme kätte maksta, sest tõkked lähevad tunduvalt kõrgemaks ja parkuurid tehnilisemaks. Kogu võistlus on tegelikult alles ees ja kaardid võivad täielikult segi paiskuda, tänased parimad kiirushobused ei pruugi lõpus sugugi poodiumil seista,» võttis Raag avapäeva kokku.

Oma hobust peab ta üheks parimaks, kes Eestis üldse kunagi olnud on, ja leiab, et ta on Euroopa mastaabis täiesti konkurentsivõimeline. «Rada oli täna kenasti sõidetav ja Ibellet tundes peaks ta järgmistes sõitudes veel paremaks minema. Tähtis on hobust heast küljest näidata. Mitmed juba tundsid tema vastu huvi,» märkis sportlane, kes ütles, et oleks väga ilus, kui rootslastel kodupubliku ees väga hästi läheks.

Meile tuttavamatest sportlastest tegi parima soorituse täna 2015. aasta Tallinn International Horse Show GP võidupaar Alexandr Belehhov – Bivaldi, kes lõpetasid puhta sõiduga 29. kohal. Huvitav on märkida, et 2016. aasta Tallinna Horse Show MK-etapi võitja KS Coradina, kellega tookord sõitis teatavasti Andis Varna, lõpetas oma uue ratsaniku Maria Madenovaga samuti puhta sõidu juures 40ndal kohal.

Kiirusparkuuri võitis kohalike suureks meeleheaks OM-hõbe Peder Fredricson (Rootsi; H&M All In), kellele järgnevad Marcus Ehning (Saksamaa; Pret A Tout) ja Luciana Diniz (Portugal; Fit For Fun).

EMi melu on tänavu igati tunnetatav. Eesti tiim on hästi ühte hoidnud ja üksteisele kaasa elanud. Nii vaatasid täna koolisõitjad Raagi sooritust ning sportlane lubas kindlasti õhtul koolisõiduks kohal olla. Sellist ühiselt koos võistlemas käimist mäletab ta pigem nõukogude ajast. «Tippsportlased elavad ikka omadele olenemata alast kaasa, siin ikka on vähe teine asi kui kohalikul võistlusel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles