Kolm võtmemomenti, mis otsustavad Eesti – Soome lahingu võitja

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Soome kohtusid viimati omavahel 2012. aastal ehk meeskondade omavahelisest jõuvahekorrast puudub värske ülevaade.
Eesti ja Soome kohtusid viimati omavahel 2012. aastal ehk meeskondade omavahelisest jõuvahekorrast puudub värske ülevaade. Foto: Laura Oks

Kui täna õhtul jooksevad Sopotis Ergo Arenal väljakule Eesti ja Soome võrkpallikoondised, on kaalul mõlema meeskonna tulevik EM-finaalturniiril. Edasistes mängudes kohtutakse alagrupi favoriitide ehk Serbia ja Poolaga, kust tulemust loota on keeruline. Seega selgub tõenäoliselt just täna, kumb meeskond saab alagrupis kolmanda koha ja jätkab turniiri Krakowis peetavas play-off’is. Lahingus saavad otsustavaks:

Servi vastuvõtt

Alustada tuleb võrkpalliklišeega, aga sinna pole midagi parata. Kui Eesti koondisel on serv hästi käes, on sidemängija Kert Toobali käed vabad rünnakut juhtima täpselt nõnda, nagu ta paremaks peab – tähendagu see siis tõstet temporündajale, nurka või tagantliinist kerkivale Robert Tähele. Halva servi korral on sidemängija üldiselt sundseisus – usaldada tuleb diagonaalründajat. Oliver Venno vorm viimastes kontrollkohtumistes oli aga kõike muud kui muljet avaldav ning kuigi tuleb uskuda, et ülikogenud ründekahur saab tippturniiriks taas käe paukuma, on mõistagi parem, kui ründelahendusi saab valida nagu supermarketis margariine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles