Eesti esindusmeeskonna tulemus MMil tühistati

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doris Kuldre.
Doris Kuldre. Foto: Burmann.at

Leedus jätkuvatel rattaorienteerumise maailmameistrivõistlustel võisteldi teatesõitudes. Eestlaste tulemused olid tagasihoidlikud.

Meeste teatesõidus oli stardis 26 meeskonda ja võistluse käigus vahetusid liidrid korduvalt. Viimasel etapil viis aga lühiraja maailmameister Krystof Bogar Tšehhi meeskonna, kus sõitsid veel Vojtech Stransky ja Vojtech Ludvik, kindlalt võidule, edestades järgnevaid ligi nelja minutiga. Järelejäänud medalikohtadele pidasid põneva heitluse Soome ja Venemaa, kes selles järjekorras paarisekundilise vahega lõpetasid.

Eesti meeskonnad pudenesid liidergrupist juba avavahetuses ja arvestatavat tõusu ei järgnenud ka järgmistel etappidel. Lõpujoonel oli tulemuslikum Eesti teine meeskond (Marek Karm, Erik Aibast ja Märten Henrik Pais), kes saavutasid 14. koha. Eesti esindusmeeskonna (Margus Hallik, Riivo Roose ja Lauri Malsroos) tulemus tühistati.

Naiste teatesõidus suutis viimasel etapil kindla edu sisse sõita ja MM-tiitli võita Soome naiskond (Ingrid Stegard, Antonia Haga ja Marika Hara). Taas oli väga tasavägine heitlus järgnevatele medalikohtadele, kus hõbeda võitis Prantsusmaa ja pronksi Venemaa ning sekundite heitluses jäi medalita Austria. Eesti naiskond (Liisi Rist, Ingit Kala ja Eleri Hirv) paremate heitlusse sekkuda ei suutnud ja lõpetas kümnenda kohaga.

Juunioride arvestuses saavutas naisjuunioride teatesõidus võidu Soome naiskond Kaarina Nurminen, Jutta Nurminen ja Saara Yli Hietanen. Eesti naiskond (Jonne Rooma, Doris Kudre ja Mari Linnus) lõetas viienda kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles