FC Flora rohevalge diktaat Eesti meistriliigas üha tugevneb

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora fännid ja poolkaitsja Zakaria Beglarišvili tähistamas Nõmme Kalju üle saavutatud 1:0 võitu, mis paisutas rohe-valgete edu lähimate jälitajate ees 10 punktile.
FC Flora fännid ja poolkaitsja Zakaria Beglarišvili tähistamas Nõmme Kalju üle saavutatud 1:0 võitu, mis paisutas rohe-valgete edu lähimate jälitajate ees 10 punktile. Foto: Mihkel Maripuu

Jalgpalli 2017. aasta Eesti meistritiitel püsib vankumatult Lillekülla suunduvatel relssidel. FC Flora teisipäevane 1:0 võit Nõmme Kalju üle – värava lõi 6. minutil Rauno Alliku – tähendab, et rohevalged edestavad lähimaid jälitajaid, Kaljut ja Levadiat, kümme vooru enne tšempionaadi lõppu juba kümne punktiga.

Puhas matemaatika ütleb, et Flora sõõrmetes hõljub magus kullahõng. 26 vooruga 22 võitu ja 4 viiki kogunud Flora võib allesjäänud kohtumistes lubada endale kolme kaotust või ühte kaotust ja kolme viiki ning tuleks ikkagi meistriks. Kui Kalju või Levadia juhtub üheski matšis vääratama, suureneb Flora eksimisruum veelgi.

Liidergrupist on Floral mängimata kaks matši Infonetiga, üks Kalju ja üks Levadiaga. Kindlasti vajatakse Flora püüdmiseks abi tabeli alumiselt kuuikult, kes on aga käimasoleval hooajal esinelikult tavapärasest vähem punkte röövinud. Juhtub Flora järgmised kolm matši (25. augustil ja 9. septembril Infonetiga, 12. septembril Kaljuga) võitma, võib juhtuda, et meister selgub juba septembris.

Kuidas on kogenud hollandlane Arno Pijpers suutnud mullu tiitlikaitsmise koorma all murdunud ning kahe hooaja vahel paarist kogenud mängijast (Markus Jürgenson ja Andre Frolov) loobunud Flora sedavõrd tõhusaks meeskonnaks timmida?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles