Järelvaadatav: olulise võidu saanud Levadia säilitas lootuse meistritiitli nimel võidelda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 27. voorus kohtusid omavahel tabeli teine ja kolmas ehk Tallinna Levadia ning Nõmme Kalju. Kadrioru staadionil toimunud kohtumise 2:0 võitnud Levadia tõusis nüüd liidrikohal oleva Tallinna Flora lähimaks jälitajaks ning võib veel meistritiitlist unistada. Postimees näitas mängu otsepildis, ülekannet kommenteeris Kristjan Jaak Kangur.

Väravaarve avas teise poolaja kolmandal minutil Rimo Hunt, kes tegi eeltöö ka Levadia 72. mänguminutil sündinud teisele tabamusele, kui skooris Joao Neto Morelli.

Liigatabelis on Levadia nüüd 63 punktiga teisel positsioonil, jäädes liider Florast maha seitsme punktiga. Kalju asub 60 silmaga kolmandal real.

Mängu eel:

Tabeliliidri Flora reedeõhtune 2:4 kaotus tiitlikaitsjale Infonetile annab nii Levadiale kui ka Kaljule teadmise, et omavahelise duelli võitja vähendab vahe liidriga taas seitsmele punktile, mis lubab veel meistritiitlist unistada. Kaotaja kullalootused kahanevad aga pea olematuteks.

Kummalisel moel pole kolme viimase hooaja jooksul kumbki meeskond kodus kordagi võita suutnud. Ka tänavu tehti alustuseks aprilli lõpus Maarjamäel 1:1 viik, mais võitis Levadia aga võõrsil tänu Svjatoslav Jakovlevi kahele tabamusele 2:1. Ajalooliselt on selgelt peal Levadia, kes on senisest 38 liigamängust võitnud 18, Kaljul on kirjas vaid 8 võitu.

Samas muutub pilt, kui jätta kõrvale Kalju kolm esimest kõrgliigahooaega, mil ei võidetud Levadia vastu ainsatki mängu. Pärast seda on Levadial kuue ja poole hooajaga kirjas 9 ja Kaljul 8 võitu, viiki on samuti lepitud 9 korda. Lisaks on mänguskoorid olnud ülimalt tasavägised, sest viimasest 25 mängust koguni 23 on lõppenud viigi või emma-kumma meeskonna üheväravalise võiduga.

Kalju jäi viimati teisipäeval kodus 0:1 alla tabelijuhile Florale ning see lüüasaamine lõpetas nende kaheksamängulise võiduseeria. Levadia tümitas seevastu võõrsil koguni 9:0 Sillamäed, olles nüüd võitnud kolm mängu järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles