POSTIMEES POOLAS Eesti kohtub Soomega identiteedikriisis suurhallis

Viljar Voog, Sopot
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti ja Soome tänaõhtune EM-lahing peetakse kirjade järgi 11 400 inimest mahutaval Ergo Arenal. Sealjuures mängivad pooled väljakul viibivatest võrkpalluritest Gdanskis, ülejäänud aga Sopoti kuurortlinnas.

Kuigi 2010. aastal avatud ning 60 miljonit eurot maksma läinud Ergo Arena on võõrustanud mitmeid muusikamaailma superstaare nagu Lady Gaga või kõigile Leicester City fännidele hästi tuttav Andrea Bocelli, on peaasjalikult tegu siiski spordisaaliga. Oma koduks kutsuvad seda nii mänguasjatootja Trefli järgi nimetatud korv- kui võrkpalliklubid. Huvitaval kombel vaevlevad võrkpallurid aga väikeses identiteedikriisis – kui meeskond esindab Gdanski linna, siis naiskond Sopotit.

Vahel on lihtne põhjus – nimelt paikneb Ergo Arena täpselt kahe linna piiril. Sealjuures lõikab piir saali pooleks lapikuti – meeskonnad ei mängi mitte eri linnades vaid pooled tiimi mängijatest on ühes, pooled teises linnas. See tähendab, et on täiesti reaalne, et kui Kert Toobal tõstab täna õhtul Soome vastu palli ette ühele meie tempomehele, siis hüppab Ardo Kreek või Andri Aganits rünnakuks õhku Gdanskis, maandub aga juba Sopotis.

Eesti ja Soome kohtumine algab meie aja järgi 18.30. Otsepilti näitavad Postimees ja Kanal 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles