Blogi: Kirt sai Teemantliigas kuuenda koha, Miller-Uibo võitis vägeva rekordiga (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt
Magnus Kirt Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kergejõustiku Teemantliigas on ees veel kaks finaaletappi – täna Zürichis ja 1. septembril Brüsselis. Magnus Kirt tõestas, et kuulub tippkonkurentsi, kui sai meeste odaviskes tulemusega 84.73 kuuenda koha, Shaunae Miller-Uibo teenis pärast Londoni MMi ebaõnnestumist 200 meetri jooksus Teemantliiga võidu. Postimees teeb Zürichi finaaletapist tekstipõhise otseülekande! 

EELVAADE:

Londonis peetud kergejõustiku maailmameistrivõistlustel karjääri jooksul esimest korda kvalifikatsioonist lõppvõistlusele pääsenud ja seal 11. koha saanud Magnus Kirt teenis kutse Teemantliiga finaaletapile.

Kirdi mänedžer Aivar Karotamm kinnitas, et kuna 2015. aasta maailmameister, keenialane Julius Yego otsustas finaaletapist loobuda, saadeti kutse Kirdile, vahendab ERR. Tänavu kahel Teemantliiga etapil kuuenda koha saanud Kirt on üldarvestuses kuue punktiga üheksas ehk algselt oli ta esimene, kes finaaletapilt välja jäi.

Meeste odaviske finaalvõistlus algab Eesti aja järgi kell 21.55, stardis on lisaks Kirdile seitse meest. 

Odaviske stardiprotokoll
Odaviske stardiprotokoll Foto: TEEMANTLIIGA KODULEHEKÜLG

Kogu võistluse stardinimekirjades on koguni 17 sportlast, kes krooniti Londonis maailmameistriks, sekka 14 Rio olümpiavõitjat. 

Võistlusõhtu üheks tõmbenumbriks meeste 5000 meetri jooks, kus kuuekordne olümpiavõitja Mo Farah teeb oma ulmelise karjääri kõige viimase stardi. Naiste 200 meetris on stardis kogu esikolmik (Dafne Schippers, Marie-Josee Ta Lou, Shaunae Miller-Uibo), meeste teivashüppes proovib Sam Kendricksi alistada maailmarekordimees Renaud Lavillenie ning naiste odaviskes tuleb taaskord duell Barbara Špotakova-SaraKolak. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles