Schumacheri nostalgia vallutab Spa ringraja

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher tõusis 25 aastat tagasi esimest korda poodiumi kõrgeimale astmele.
Michael Schumacher tõusis 25 aastat tagasi esimest korda poodiumi kõrgeimale astmele. Foto: imago sportfotodienst/imago/Kr

«See on nagu sünnipäev: oled ootusärevil, aga ei tea, mis juhtub,» arutles Suurbritannia vormelipiloot Lewis Hamilton, kuidas ta reageeriks, kui tõuseks Michael Schumacheriga samale pulgale. Et Ungari GP-l jäi britil Schumacheri saabastesse ronimisest veel grammike puudu, on Hamiltonil võimalus teha vigade parandus sel nädalavahetusel toimuval Belgia GP-l. Kohas, kus Schumacher teenis 25 aastat tagasi karjääri esimese etapivõidu.

Schumacheri üliedukaks kujunenud karjääri esimene GP võit – kokku teenis sakslane neid 91 – tuli 1992. aasta 30. augustil just Spa ringrajal ning veerandsaja täitumist tähistatakse pidulikult.

Nii on pühapäeval enne GP-sõidu algust ringrada isa jälgedes käiva Mick Schumacheri päralt. Praegu koos Ralf Aroniga F3 sarjas võistlev Michaeli poeg Mick roolib show-sõidus oma isale esimese MM-tiitli toonud Benetton-Fordi vormelit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles