Ultramees on jõudsalt finišile lähenemas: vaja on taastuda

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Ratasepp
Rait Ratasepp Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti ultratriatleet Rait Ratasepp on Šveitsis kümnekordsel ultratriatlonil lähenemas finišijoonele, kui tal on jäänud joosta veel vaid kolm maratoni.

Pärast 38 km ujumisdistantsi ning 1800 km rattadistantsi astus Ratasepp vastu kümnekordse ultratriatloni viimasele alale – 422 km pikkusele jooksudistantsile. Täna pärastlõunaks oli ultratriatleet läbinud seitse maratoni, mis tähendab, et joosta on veel 102 ringi ehk 127,5 km. Üldarvestuses on ta viiendal kohal.

«Päris keeruline oli, sest üle poole distantsist jooksime üle 30-kraadises kuumuses. See kuumus on ikka hull. Lihaseid säästab, aga keha kustutab päris hullult. Siiamaani olen suutnud kõike joostes teha, kolm maratoni on veel jäänud. Vaja on taastuda,» kirjeldas Ratasepp oma Facebooki leheküljel.

Kuna ilm on nii kuum, siis üritavad sportlased ka närve rahustada. Nii kutsus Ratasepp endaga einestama ka koht eespool oleva šveitslase Daniel Meieri. Meier kostitas eestlast hea sõnaga. «Sa oled ju tšempion, sinu jaoks ei tohiks miskit rasket olla!»

Võistlejate jooksudistants ei kulgenud probleemideta, sest Šveitsi kimbutava tormi tõttu olid neljapäeva õhtul korraldajad sunnitud võistluse mõneks ajaks katkestama. «Torm on kohal. Korraldajad katkestasid võistluse esmalt üheks tunniks,» raporteeris Rataseppa fännileht Facebookis.

Eestlase õnneks oligi tal enam-vähem tolleks hetkeks puhkepaus planeeritud, seega suurt kaotust katkestus talle ei tähendanud. Võistlejad pääsesid Eesti aja järgi südaööl uuesti jooksurajale ning võistlus sai jätkuda. Ratasepale öine jooks meeldis, sest erinevalt paljudest magajatest sai ta jahedamas ilmas tempot teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles