POSTIMEES POOLAS Video: Eesti võrkpallifännid võtsid Avo Keele juhtimisel soomlastelt magusa revanši

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Gdanskis on täna taas võrkpallipäev – EM finaalturniiril on kavas mängud Eesti-Serbia ning Soome-Poola. Enne profivõrkpallini jõudmist peeti Eesti ametlikus välikohvikus maha fännilahing hõimurahvaste vahel. Kui pärismatšis jäi Eesti Soomele 2:3 alla, siis fännide lahingus saadi 2:1 naabritest jagu.

Eesti fännikoondis sai paika eile peetud kvalifikatsiooniturniiril ning varasem kokkumängukogemus andis kohe ka tunda – avageimis kuulus esimene punkt meie ründevea tõttu küll soomlastele, kuid edasine oli eestlaste šõu – geimivõidunumbrid olid muljetavadavad 25:13.

Teises geimis vahetati aga väljakupooled ning see tähendas eestlastele mängimist vastu valgust. Soome sai kesk-geimi sisse suurema edu ja kuigi eestlased jõudsid veel üpris viigi lähedale, tähendas põhjanaabrite 22:21 seisul tabatud tagajoon, et lõplik edu kuulus neile 25:22

Nii nagu neljapäevane mäng rahvuskoondiste vahel, läks ka fännimatš otsustavasse geimi. Nagu õiges võrkpallis mängiti seegi 15 punktini ning nüüd eestlased endale enam tööõnnetusi ei lubanud. Päripäikest väljakupoolel võeti sisse 8:3 edu, aga isegi pooli vahetades ei võetud jalga gaasipedaalilt – eestlased said kuus punkti järjest ja kuigi esimene matšpall läks luhta, saadi teine sidemängija kavala hanitusega kätte – 15:4 võit Eestile.

Võidukad eestlased trofeevaasi ning koondislase Mart Naaberiga.
Võidukad eestlased trofeevaasi ning koondislase Mart Naaberiga. Foto: Viljar Voog
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles