Odaviske finaal universiaadil kujunes tänavusest MMist võimsamaks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Hoffmann püstitas universiaadil isikliku rekordi 91.07, kuid sellest tulemusest piisas vaid hõbemedaliks.
Andreas Hoffmann püstitas universiaadil isikliku rekordi 91.07, kuid sellest tulemusest piisas vaid hõbemedaliks. Foto: Sebastian Wells/imago/Sebastian Wells/Scanpix

Taipeis toimuval universiaadil leidis aset tõeliselt kõrgetasemeline meeste odaviskefinaal, kui kõigest 23-aastane Taiwani sportlane Chao-Tsun Cheng võitis kuldmedali tulemusega 91.36, püstitades ühtlasi isikliku tippmargi.

Seejuures sai viimases ehk kuuendas voorus näha kahte suurepärast odaviskekaart, kui lõpuks hõbedaga leppima pidanud sakslane Andreas Hoffmann, kes sai tänavusel Londoni MMil 83.98ga kaheksanda koha, viskas oda isiklikku rekordit märkiva 91 meetri ja seitsme sentimeetri kaugusele.

Pronksmedali teenis samuti kodupubliku toel isikliku rekordi (86.64) teinud Taiwai sportlane Shih-Feng Huang. Tulemus sündis sedapuhku neljandas voorus.

Seega kujunes võistlus universiaadil võimsamaks kui tänavu augusti alguses Londonis toimunud kergejõustiku MM, kuna seal krooniti maailmameistriks sakslane Johannes Vetter, kes lennutas oda 89 meetri ja 89 sentimeetri kaugusele. Täna kodumaal võitjaks tulnud Cheng osales ka MMil, kuid ei pääsenud seal isegi mitte finaali, kui sai eelvõistlusel kirja tulemuse 77.87.

Chao-Tsun Cheng tänavusel Londoni MMil. KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix
Chao-Tsun Cheng tänavusel Londoni MMil. KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles