Hamilton jõudis Belgias Schumacheriga ühele pulgale ja püstitas võimsa rajarekordi

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamitlon Belgia GP kvalifikatsioonis.
Lewis Hamitlon Belgia GP kvalifikatsioonis. Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP/Scanpix

Vormel 1 sarja käimasoleva hooaja 12. etapil jõudis võimsa saavutuseni kolmekordne maailmameister Lewis Hamilton (Mercedes), kes võitis oma karjääri 68. kvalifikatsioonivõidu, jõudes ühtlasi nüüd ühele pulgale legendaarse seitsmekordse maailmameistri Michael Scumacheriga.

Lisaks püstitas Hamilton Spa ringrajal võimsa rajarekordi, kui sai parimal juhul kirja aja 1.42,553. Britile järgnesid MM-sarja üldliider Sebastian Vettel (Ferrari, +0,272), meeskonnakaaslasest soomlane Valtteri Bottas (+0,541), soomlane Kimi Räikkönen (Ferrari, +0,717), 19-aastane hollandale Max Verstappen (Red Bull, +0,827) ja austraallane Daniel Ricciardo (Red Bull, +1,310).

Tänavu omajagu ebaõnne kogenud kahekordne maailmameister Fernando Alonso (McLaren-Honda) tegi samuti korraliku esituse, kui sai kirja 11. koha (+2,537).

«Tegin siinsetele fännidele kõva avalduse. Ma ei suuda seda uskuda. Olen tänulik oma meeskonnale, eriti soovin tänada Ross Brawni (Mercedese tiimi pealik – toim). Spa ringrada on üks mu lemmikutest, nii et selline saavutus kõlab unistusena,» tunnistas Hamilton võistlusjärgses intervjuus.

«Ma olen siin, et saata Schumacheride perekonnalt sulle (Hamiltonile – toim) eriline sõnum ehk nad soovivad sind õnnitleda Schumacheri rekordi kordamise tõttu,» sõnas Brawn. «Schumacher ütles alati, et rekordid on ületamiseks ning nad soovivad seetõttu avaldada erilist tänu,» lisas Brawn.

«Kuulda Rossilt sellist sõnumit on tõeliselt liigutav. Ma palvetan pidevalt Michaeli ja tema pere eest. Olen alati teda imetlenud ning teen seda ka täna. Mul on au olla temaga nüüd ühel pulgal, kuid ta on siiski üks kõigi aegade võimsamaid kujusid,» rääkis Hamilton.

Belgia GP põhisõit algab homme kell 15.

Kvalifikatsiooni tulemused:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles