Võrkpallikoondise peatreener Cretu: meie eesmärk pole muutunud

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu EMi avamängus mehi juhendamas.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu EMi avamängus mehi juhendamas. Foto: CEV

Eesti võrkpallikoondis võis küll EM-finaalturniiri kõige «lihtsamas» alagrupimängus kaotada 2:3 soomlastele, kuid see ei ole muutnud meeste sihte. «Meie eesmärk oli pääseda Krakowis toimuvasse järgmisesse ringi ja midagi pole muutunud. Mu mehed teavad, et nad on selleks võimelised. See ei ole nende esimene kord EMil ning sellest kogemusest saavad nad enesekindlust ja jõudu,» rääkis Eesti peatreener Gheorghe Cretu CEVile.

Cretu sõnul tunnevad mehed väljakul ka kohale sõitnud enam kui tuhandepealise Eesti fänniarmee toetust: «Me oleme väga õnnelikud, sest fännid käivad meeskonnaga kõikjal kaasas. Eestis on tegu perekondliku spordialaga ja on tunda, et neile läheb mängijate käekäik korda.»

Peatreener selgitab, et meie mängijad on viimastel aastatel saanud paremaks just tänu enda rikkamatele kogemustele. «Hetkest, kui Eestisse jõudsin, märkasin kohe väga kvaliteetseid mängijaid. Nüüd on mõned nooremad mehed meeskonda pääsemas ja sammhaaval üritame neid integreerida. Üritan neid tõugata, et nad siirduksid välismaale võrkpalli mängima, sest kui 2014 koondisega liitusin, mängisid vaid neli meest võõrliigades. Järgmisest hooajast pallib Poolas viibivast 14 mängijast 12 välismaal. Kõik liigub õiges suunas,» nendib Cretu

Rohkem pallureid välismaal tähendab ka Cretule rohkem tööd – silma peab peal hoidma kõigil rahvusliigadel, puurima läbi enamate mängude statistikat. Meest see aga kuidagi ei häiri: «Peatreenerina pead sa teadma, mis toimub kõikjal maailmas. Kui ma vaataksin ainult Maailmaliigas mängivaid mehi, puuduks igasugune areng. Isegi mu ema saaks nende meeste koondisesse valimisega hakkama, selles pole midagi keerulist. Kõigel tuleb silma peal hoida – nii U17, U19 kui U21 meeskondadel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles