Tihemetsas võidutsesid Priit Rätsep ja Harri Kullas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti motokrossi meistrivõistlused Tihemetsas.
Eesti motokrossi meistrivõistlused Tihemetsas. Foto: Rauno Kais

Eile sõideti Addinol Eesti motokrossi meistrivõistluste neljanda etapi avapäev, kus olid võistlustules ainult sooloklassid. Kui suurtes masinaklassides oli tegemist eelviimase etapiga, siis väiksemates selgusid juba tänavused Eesti meistrid.

MX1 klassi avasõitu juhtis algusest võiduka lõpuni Harri Kullas (Husqvarna, Sõmerpalu MK), kelle järel sai teise koha kvalfikatsiooni kiireim Priit Rätsep (Honda, PMC Addinol Honda Racing), kes möödus sõidu esimeses kolmandikus sõidu lõpuks kolmandana lõpetanud Tanel Leokist (Husqvarna, Sõmerpalu MK).

Teist sõitu asus juhtima aga Rätsep, kuid peagi möödus temast Kullas ja seda duot jälitas omakorda Leok, kes pidi aga suitsema hakanud tsikli tõttu tempot alandama ja lõpujoone ületas ta lõpuks kuuendana. Kullas, kes sõitis juba päeva neljandat sõitu, tegi väikse trajektooriapsu ja Rätsep kasutas selle ära ning pääses esimeseks ja hakkas väsinud konkurendi ees vaikselt vahet suurendama ning võttis lõpuks kindla esikoha. Kullase järel lõpetas kolmandana avasõidu neljas mees Erki Kahro (Honda, Estonian Express Racing).

Kahe sõidu kokkuvõttes oli esimene Rätsep, kes kogus Kullasega võrdselt 47 punkti, kolmanda koha sai Kahro (38 p). Viimasele etapile läheb meistrivõistluste liidrina vastu Leok, kellel on koos 174 punkti, teine on Rätsep (150 p) ja kolmas Tihemetsas viienda koha saanud Andero Lusbo (Yamaha, Kagu MK, 135 p), kellest Kullas jääb nüüd maha ainult ühe punktiga.

Kullas ja Leok osalesid sarnaselt eelmistele etappidele ka MX2 klassis. Esimeses sõidus sai kvalifikatsiooni kiireima aja teinud Leok kohe esimeseks ja sõitis terve sõidu Kullase ees liidrikohal kuni võiduka lõpuni.

Teises sõidus oli aga olukord täpselt vastupidi ning sellest võidukihutamisest tuli kindel võit Kullasele Leoki ees. Kummaski sõidus sai kindla kolmanda koha eelpoolmainitute klubikaaslane Karel Kutsar (Husqvarna).

Kahe sõidu kokkuvõttes saavutas etapi esikoha Kullas, Leoki ja Kutsari ees. Meistrivõistluste kindel liider on Tanel Leok (191 p), kellele järgneb onupoeg Aigar (Yamaha, Sõmerpalu MK, 150 p), kes oli Tihemetsas viies. Temast üheksa punkti kaugusele jääb Kullas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles